Doe 20 juni mee met de MIND Summer Ride

Tom_en_Sjors_MIND_Summer_Ride

Donderdag 20 juni is de langste dag van 2024. Op deze dag kun je met de MIND Summer Ride - van zonsopgang tot zonsondergang - de uitdaging aangaan om zo lang en ver mogelijk te fietsen en hiermee donaties op te halen voor MIND. Dus pak je tandem, je eenwieler, driewieler, bakfiets, omafiets, waterfiets of racefiets en zet je in voor een psychisch gezond Nederland!

Enkele jaren geleden ging het voor een langere periode op psychisch vlak niet goed met me. Ik sloot mij af van mijn familie en vrienden, kwam met heel veel moeite mijn bed uit en begon dagelijks te drinken. Mijn liefde voor het fietsen heeft mij er op sommige momenten echt wel doorheen getrokken.

Tom

Wat is de MIND Summer Ride?

In 2023 bedachten Sjors Brand (27) en Tom de Vos (27) een actie om donaties op te halen voor MIND. Door op de langste dag van het jaar (ook wel midzomer genoemd) door alle 12 provincies te fietsen en daarmee maar liefst 400 kilometer af te leggen! Ze noemden dit: de MIND Summer Ride.

Niet alleen gaan Tom en Sjors in 2024 weer een nieuwe uitdaging op de fiets aan op midzomer, heel Nederland kan nu meedoen met de MIND Summer Ride. Op 20 juni, wanneer er 16 uur en 44 minuten lang zonlicht is, gaan Tom en Sjors van Minden (in Duitsland) naar hun woonplaats in Zaandam fietsen. Hiermee laten ze zich steunen door familie, vrienden, collega's, buren en bekenden en halen zo geld op voor MIND. Je kunt zelf net zo'n grote uitdaging aangaan, of een rondje in je eigen buurt fietsen om MIND te steunen.

Waarom de MIND Summer Ride?

Bijna de helft van de volwassenen in Nederland heeft ooit in het leven te maken gehad met één of meerdere psychische aandoeningen. Stemmingsstoornissen, zoals een depressie en angststoornissen, komen allebei bij ruim een kwart van de volwassenen voor. 17% van de volwassenen krijgt ooit in zijn leven te maken met een middelenstoornis. Bij jongeren en jongvolwassenen tot 30 jaar is zelfdoding de meest voorkomende doodsoorzaak, blijkt uit gegevens van het CBS.

De cijfers die het CBS publiceerde over de toenemende trend van zelfdoding onder jongvolwassenen grepen mij enorm aan. Meerdere vrienden en kennissen hebben het afgelopen jaar op deze manier een dierbare verloren. Dit motiveert mij om deze actie te doen voor stichting MIND.

Sjors

MIND zet zich in om psychische problemen te voorkomen en mensen die hiermee te maken hebben te ondersteunen. Je vindt informatie, inspiratie en steun van bijvoorbeeld mensen met dezelfde ervaringen. Of neem gratis en anoniem contact op met onze hulplijn MIND Korrelatie. Daarnaast zetten we mentale gezondheid op de politieke agenda, zodat we met de hele samenleving kunnen werken aan een mentaal gezond Nederland.

Meer nieuws