Dagdroomsyndroom

Hoi lezer,

Mijn verhaal gaat over iets waar ik al vanaf ongeveer mijn 14e heb. Ik ben nu 37 dus reken maar uit. Ik weet niet meer de preciese datum maar wel wat de aanleiding was. Dat was een film met Richard Gere erin. De film was niet slecht maar ook niet echt oscarwaardig. Maar die zoenscene die erin zit... Dat is nog altijd in mijn ogen de mooiste zoenscene uit een film! En Richard heeft als ridder Lancelot best een knappe kop! Ik droomde 's nachts over die scene in combinatie met eigen dingen. Want in dromen verwerk je de dingen die je meemaakt gedurende de dagen. Ik werd wakker met een bijna verliefd gevoel. Ik wist direct waar het mee te maken had.Die film! En ben er toen van alles bij gaan fantaseren. Het was zaterdag dus ik hoefde niet optijd uit bed voor school ofzo. Overdag dacht ik ook soms wel aan mijn droom en fantasieen maar dan doe je ook dingen die afleiden.

Maar ik ging het steeds vaker doen. Soms lukte het me ook wel om op een normale tijd van bed te komen maar meestal bleef ik hangen in mijn dagdromen. Ik doe het nu ook wel letterlijk overdag. Als ik met het eten koken bezig ben, in de bus naar huis, op de fiets . Natuurlijk ben ik me bewust van mijn omgeving zodat er niks aanbrand of dat ik mijn halte mis en ik denk ook wel aan andere dingen. Maar ik ben toch wel vaak in die andere wereld.

Ik weet niet meer waar mijn eerste dagdromen over gingen maar er zat altijd wel een romantisch aspect in mijn verhalen. En sinds een hele lange tijd komt er een persoon in voor met de naam Daan. Altijd al een mooie naam gevonden en hij heet dus Daan Winterberg. Ik dagdroom niet onder mijn eigen naam maar ik noem mezelf Lieve Verduijn. Ik heb geen idee waarom maar mijn gevoel vind dat zo. Sinds ik een paar jaar geleden Harry Potter heb ontdekt zit er een 3e persoon in mijn wereld. Die lijkt een beetje op professor Snape. Liever en aardiger maar wel met goddelijk lang donker haar! Ik noem hem Flier (met een F) Goedhardt. Er komen meer karakters in voor maar dit zijn wel mijn hoofdkarakters. En waar het over gaat? Vaak drama en gedoe zoals in soaps maar vaak wel met een goede afloop. Maar ik droom ook wel over normale zaken zoals gewoon samen op de bank zitten met een arm om me heen en praten over niks of over alles. In mijn dromen zijn we met z'n drieen en werkt het perfect! Daar droom ik ook wel over, over hoe we bij elkaar gekomen zijn en het gedoe dat het gaf. Ik weet dat ze niet bestaan en dat het allemaal gedachtes zijn maar als je zou vragen: hou je van ze? Dan zal ik dat wel met een ja beantwoorden. Het vervelende is wel dat ik nergens heen kan met die verliefdheid omdat ze dus niet bestaan.

Ik weet dus dat het niet echt is.  Maar... IK DOE HET ZO GRAAG!  In mijn droomwereld ben ik veilig, ben ik een vrouw die heel veel liefde ontvangt en domweg gelukkig is in die wereld. In de echte wereld heb ik op een paar scharrels na nog nooit een relatie gehad. De meeste mannen voldoen ook niet aan mijn eisen. En die lijst is helemaal niet zo lang. Hij moet een beetje een leuke kop hebben en verder gewoon een lieve vent zijn die ook een beetje in mij geïnteresseerd is. En dat we wat gezamelijke interesses hebben. En dat was het eigenlijk wel.

Toen ik achter de naam malapdaptive daydreaming kwam ben ik eens gaan kijken of  het past bij mijn sympthomen. En voor een groot deel past het ook. Maar ik zie ook dingen staan die ik niet doe. Zo praat ik niet hardop tegen mijn karakters, ik weet nog hoe ik van A naar B ben gekomen en ik maak geen aparte bewegingen tijdens het dromen. Ook heb ik een normaal sociaal leven met vrienden en kom ik op werkdagen mijn bed nog enigsinds normaal uit. Dus ik voldoe niet helemaal aan de omschrijving van een malapdaptieve dagdromer.

Op een paar vriendinnen na weet niemand hier vanaf. En voor mijn familie verzin ik vaak een smoes over waarom ik zo laat van bed af gekomen ben. Hoofdpijn, niet lekker enz.  Maar meestal merken ze het niet eens.

Sinds een tijdje heb ik meer moeite met opstaan. Dan plan ik de dag ervoor dingen die ik ga doen maar als ik dan wakker word dan is er vaak een soort van onzictbare kracht die me weer terugtrekt in mijn wereld. Ookal ben ik even naar de wc geweest of heb de wekker afgezet. En dan kan het zomaar een uur of 2 of 3 zijn voordat ik aan mijn echte leven begin.Daar voel ik me dan soms weer schuldig over omdat ik de dag heb verpest en niet aan mijn plannen toe ben gekomen.

Wil ik er vanaf van mijn dagdromen ? Nooit! Ik wil Daan en Flier nooit van mijn leven weer kwijt maar ik wil er wel mee leren omgaan. Sinds een paar week weten een paar goede vrienden van mijn toestand af en ik ben van plan om eens te gaan kijken of een psycholoog o.i.d. iets voor mij kan betekeken. Dat het weer nachtsdromen word en minder dagdromen. En dat zal niet van de ene op het andere moment lukken maar zoals het nu met mijn leven gaat ben ik ook niet tevreden over.

Ik vind het wel fijn dat ik hier mijn verhaal even neer heb kunnen zetten. In mijn zoektocht ben ik veel Engelse verhalen en sites tegen gekomen. Dus bij deze eentje in het Nederlands erbij. Dat je weet dat je niet de enige bent met een hoofd vol met iedeeën en werelden en personages !  En dat het niet hoeft te stoppen maar dat je er denk ik wel mee kan leren omgaan.

Liefs,

Lieve Verduijn

Connect Portaal

Lieve Verduijn maakt gebruik van het Connect portaal.

Meld je direct aan om contact op te nemen
Meer ervaringsverhalen