Herstel na zelfmoordpoging

Hoi allemaal,

Ik wil graag mijn verhaal delen en aandacht vragen voor de facebookpagina "nazorg en herstel na zelfmoordpoging". 

Ik ben Danique en ben 26 jaar oud. Ik heb een goede jeugd gehad, met lieve ouders. Toch voelde ik me wel vaak eenzaam en angstig. Ik kon niet plaatsen waarom. Vooral sociale dingen vond ik eng. Als puber werd ik gek van mezelf en ik wilde er iets aan doen. Ik ging bijvoorbeeld op een camping werken in het buitenland en ik ging op kamers studeren. Ik pushte mezelf om uit mijn comfortzone te gaan om mezelf te ontwikkelen. Dit hielp echter niet. Het waren voor mij slechte ervaringen met veel angst. 

Ik was al het pushen zat, de constante stress en angst. Ik was alert en had altijd een knoop in mijn maag. Ik besloot hulp te zoeken bij een psycholoog. Ik heb meerdere therapieën en diagnoses gehad, maar niks hielp echt. 

Ongeveer 2 jaar terug ging het steeds slechter met mij. Ik voelde me hopeloos dat niks werkte en ging steeds slechter in mijn vel zitten. Ook heb ik in korte tijd twee heftige trauma's meegemaakt wat uiteindelijk erin resulteerde dat ik ontregelde. Niks lukte meer. Alles stapelde zich op. Ik viel uit op werk en kreeg hier geen steun. Ik raakte steeds dieper in de put. Ik had nachtmerries door de trauma's en zat ook nog steeds in de knoop met mijn eigen angsten. 

In januari 2022 opperde mijn psycholoog of ik geen autisme kon hebben. Eind februari is de diagnose gesteld. Puzzelstukjes vielen op zijn plaats. Ik snapte waar mijn angsten vandaan kwamen en waarom niks hielp.

Toch was dit niet meteen de oplossing voor mijn somberheid. Ik hing enerzijds de vlag uit maar anderzijds worstelde ik nog steeds met mijn trauma's en was dit ergens een extra klap. Kan ik nog wel het leven leiden dat ik voor ogen had? In april is het misgegaan. Werk zette mij erg onder druk, ik voelde nog steeds geen steun, daarnaast had ik geen zicht op geschikte hulp omdat mijn huidige psycholoog me niet verder kon helpen door mijn autisme. Ik voelde me alleen en hopeloos door alles wat er gebeurd was en had geen vertrouwen in de toekomst, eind april heb ik een zelfmoordpoging gedaan.

Ook na de poging voelde ik mij alleen, wat is er gebeurd? Niemand kon me echt begrijpen en ik had behoefte aan mensen die mij wel begrepen. Toevallig vond ik de facebookpagina 'nazorg en herstel na zelfmoordpoging'. Deze pagina heeft mij erg geholpen. Het is een erg steunende groep. Er worden dagelijks topics geplaatst, bijvoorbeeld een topic waar je kunt delen hoe je dag is gegaan. Dit is erg helpend voor mij. Ook zijn er groepsexperts die je een berichtje kunt sturen wanneer dit nodig is. 

Ik ben er nog niet, maar het gaat steeds beter met mij. Ik ben vrijwilliger in het dierenasiel en ben begonnen met gitaar spelen. Ik heb nu ook een autismecoach en probeer beetje bij beetje mezelf te leren kennen en te ontdekken wat bij me past. Maandag doe ik mee met de MIND blue monday run om aandacht te vragen voor psychische gezondheid. 

Houd moed en als je het moeilijk hebt of lotgenoten zoekt, voel je welkom in onze groep. 

Facebookpagina: Nazorg en herstel na zelfmoordpoging 

Website: www.nazorgenherstel.nl

 

Meer ervaringsverhalen