Online cursussen

Man achter laptop (gelabeld hergebruik)

Er bestaan veel (online) cursussen die je kunt volgen om inzicht en grip te krijgen op je psychische klachten. Mirro, Welshop en Therapieland bieden bijvoorbeeld gratis of tegen lage kosten online zelfmodules over uiteenlopende onderwerpen, zoals depressie, angstklachten, slaapproblemen en burn-out klachten. Voor cursussen kun je ook terecht bij patiëntenorganisaties en zelfregie- en herstelinitiatieven. Deze kun je vinden via de MIND-atlas.

Digitaal herstelverhaal

Als je je herstelverhaal schrijft denk je intensief na over je eigen proces en de gebeurtenissen die je hebben gevormd. Dat kan helpen bij je herstel. Je wordt je bewust van je eigen kracht en kwaliteiten en de vaardigheden die je hebt ontwikkeld om met tegenslag om te gaan. Onder begeleiding van een e-coach schrijf je over de belangrijke onderdelen van je herstel.
Wil je meer weten over het Herstelverhaal of over een Herstelverhaal schrijven? Kijk dan op de website van Herstelverhaal.

WRAP (Wellness recovery action plan)

De WRAP is een zelfhulp-instrument dat je helpt om grip te krijgen (en te houden) op je leven. De WRAP is een plan dat je maakt voor je eigen herstel. Je schrijft het plan in een aantal sessies waarbij je wordt ondersteund door een ervaringsdeskundige. Wil je meer weten of de WRAP? Kijk dan op de website van HEE! of van Kenniscentrum Phrenos.