MIND Landelijke Dag Psychische Gezondheid

Vrienden

De Landelijke Dag Psychische Gezondheid vindt elk jaar plaats op 10 oktober. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht besteed aan psychische gezondheid (World Mental Health Day).

Thema 2021: #Openup

Het thema van de Landelijke Dag Psychische Gezondheid 2021 is #Openup. Sinds 2017 organiseert MIND samen met Human en 3FM de #Openup campagne: een week waarin we iedereen en in het bijzonder jongeren oproepen open te zijn over psychische problemen. Praat erover, en laat ook aan anderen zien dat jij openstaat voor het verhaal van een ander.

Dit jaar hebben we ervoor gekozen de week te laten starten op de Landelijke Dag Psychische Gezondheid. We hopen dat zoveel mogelijk organisaties, zoals zorginstellingen, scholen en bedrijven, rondom deze dag aandacht willen besteden aan openheid over psychische problemen.

Social media post? Gebruik #Openup

Awareness week #ikbenopen

Van woensdag 6 oktober tot woensdag 13 oktober is de awareness week van #ikbenopen. In deze week roepen mensen in heel Nederland op tot openheid door het delen van een imperfectie cirkel op social media met de #ikbenopen.