10 september World Suicide Prevention Day

zelfdoding

Op dinsdag 10 september is het World Suicide Prevention Day, de dag waarop we stilstaan bij het voorkómen van zelfdoding. Bij MIND besteden we op allerlei manieren aandacht aan dit belangrijke onderwerp.

Openheid over psychische klachten

MIND wil zorgen voor meer openheid over psychische klachten in het algemeen en gedachten over zelfdoding in het bijzonder. Een voorbeeld hiervan is de actie van Tim Saalbrink en Anouk Pool. Zij zijn vandaag begonnen aan een wandeltocht van meer dan 1.100 kilometer om  meer openheid te vragen over psychische klachten. Dinsdag staan ze in het kader van World Suïcide Prevention Day stil bij de mensen die zij en anderen verloren hebben aan zelfdoding. Ze dragen een wit shirt (naar aanleiding van een oproep van 113 Zelfmoordpreventie) en vragen mensen die ook iemand verloren hebben met hen mee te lopen die dag. 

Suïcidepreventie in de opleiding van professionals

Suïcidepreventie is nog geen structureel onderdeel in de opleiding van artsen en hulpverleners. De Ivonne van de Ven Stichting is een petitie gestart om daar verandering in te brengen. Deze wordt op 8 oktober aangeboden aan staatssecretaris Blokhuis (VWS). Teken jij ook?

Hulp en advies

Heb jij (zelf of in je omgeving) te maken met gedachten over zelfdoding of ben je iemand verloren aan zelfdoding en wil je daar graag over praten? Neem dan contact op met MIND Korrelatie. Ook 113 Zelfmoordpreventie biedt hulp als je denkt aan zelfdoding of je zorgen maakt om iemand anders. 

Meer nieuws