Directeur-bestuurder Ronald Gorter vertrekt bij MIND

Ronald Gorter MIND - foto door Hans Roggen

Vandaag maakte de Raad van Toezicht van MIND bekend dat directeur-bestuurder Ronald Gorter met ingang van juni MIND gaat verlaten.

Ronald is sinds 2000 directeur van het Fonds Psychische Gezondheid en sinds 2016 samen met Marjan ter Avest directeur van MIND. Hij vormde het Fonds om van klein vermogensfonds naar een organisatie voor fondsenwerving en publieksvoorlichting over psychische problematiek. In 2011 werd daar de telefonische hulpverlening van Stichting Korrelatie aan toegevoegd. Het Fonds en Korrelatie vormen samen met het Landelijk Platform GGZ sinds 2016 MIND. Daarnaast was Ronald voorzitter van de Samenwerkende Gezondheidsfondsen (SGF) en een van de initiatiefnemers van het Huis voor de Gezondheid in Amersfoort.

Ronald over zijn vertrek: “Samen hebben Marjan ter Avest en ik de afgelopen jaren gebouwd aan MIND. Er staat nu een krachtige organisatie die opkomt voor mensen met psychische problemen. Ik heb dat met veel plezier gedaan en ik ben erg trots op wat we bereikt hebben. Bij MIND en zijn voorgangers heb ik talloos veel bevlogen patiënten, naasten, professionals en onderzoekers ontmoet die zich met enthousiasme inzetten voor een betere psychische gezondheid. MIND komt nu in een volgende fase. Voor een publieke organisatie van deze omvang is een eenhoofdige directie voor de toekomst adequaat. Met Marjan is de bestuurlijke kwaliteit en continuïteit gewaarborgd, en het team van medewerkers, vrijwilligers en leden dat zich dagelijks inzet voor de idealen van MIND is op sterkte. Na jarenlang commitment aan de geestelijke gezondheidszorg en aan deze organisatie ga ik nu de bakens verzetten. Ik wil mijn energie en inzet de komende jaren geven aan een andere positie in de gezondheidszorg of het maatschappelijk domein en ik kijk daar naar uit.”

De Raad van Toezicht heeft grote waardering voor de wijze waarop Ronald leiding heeft gegeven aan achtereenvolgens Fonds Psychische Gezondheid, Korrelatie en MIND. Ronald heeft zijn betrokkenheid bij de ggz en zijn drive om verbeteringen tot stand te brengen weten te combineren met een praktische en zakelijke professionaliteit.

De directie van MIND (inclusief alle rechtspersonen in de groep) wordt vanaf juni gevormd door Marjan ter Avest. De Raad van Toezicht kijkt met vertrouwen uit naar de samenwerking met Marjan. Met Marjan heeft MIND een bevlogen en inspirerend bestuurder, met ruime ervaring in belangenbehartiging en fondsenwerving.

In juni zal Ronald zijn directietaken neerleggen en tot die tijd zijn werkzaamheden afronden en overdragen.
 

Meer nieuws