Doneer aan MIND en ontvang training Minder moe, meer energie cadeau

Novti banner egift aug 2023

Wat is de training: Minder moe, meer energie?

We zijn allemaal weleens moe. En dat is niet gek, want we leven in een tijd waarin je altijd maar 'aan' moet staan. Er wordt veel gevraagd van onze aandacht en productiviteit. Hoe krijg je de energie weer terug? Doe een donatie van € 41,50 of meer aan MIND en krijg de online training: 'Minder moe, meer energie' van Psychologie Magazine cadeau. Van een vermoeid gevoel naar meer energie! 

Er zijn geen resultaten gevonden. Controleer de spelling of probeer een andere zoekterm.

Inhoud van de training

Veel mensen zijn moe, maar wat hieraan ten grondslag ligt, verschilt per individu. Het kan een onderdeel of gevolg zijn van een chronische aandoening, zoals langdurige pijnklachten, de behandeling van kanker of de nasleep van covid, ook wel long covid of post-covid genoemd. Maar vermoeidheidsklachten kunnen ook optreden zonder aantoonbare oorzaak. Hoe dat kan licht Annemarieke Fleming toe in deze sessie.

Onze vermoeidheid is voor een groot deel te wijten aan het feit dat we te veel (en te lang) in de actiemodus staan. Je leert in deze sessie wat er in je lichaam en brein gebeurt als je ‘aan’ staat en ontdekt de 4 pijlers van het stressresponssysteem. Dit systeem helpt je om gezond te blijven, maar kan bij langdurig ‘aan’ staan ook doorslaan. Je ontdekt of dit systeem bij jou té actief is.

Bij een gebroken been is het duidelijk dat rust en herstel nodig is, maar bij aanhoudende vermoeidheid is dat veel complexer. Toch wordt door de nieuwste onderzoeken steeds duidelijker dat vermoeidheid aan te tonen is. Al blijft het moeilijk om ernaar te luisteren en te handelen. In deze sessie leer je hoe dat wél lukt.

Je probeert van alles, maar je blijft maar moe. Hoe komt dat? Je leert in deze podcast hoe het komt dat je reserves op zijn, waar je dit aan kunt herkennen en hoe je jouw batterij kunt opladen.

Annemarieke ontwikkelde in haar werk met pijnpatiënten de methode ‘Opbouw van reserves’. In deze sessie legt ze uit hoe haar methode werkt. Je komt er meteen achter hoe het komt dat je slecht slaapt, ondanks dat je moe bent.

‘Ik zou dit helemaal niet nodig moeten hebben’, of ‘eerst even dit afmaken, voor ik ga liggen’. Logische en herkenbare gedachten, die vaak zorgen voor automatisch en niet-helpend gedrag als je je vermoeidheid wilt aanpakken. Je leert in welke vicieuze cirkel je terecht kunt komen door deze gedachten en hoe je deze kunt doorbreken. 

Je bent bewust bezig met het inbouwen van herstelmomenten en het opbouwen van je reserves. Kun je jezelf inmiddels de vraag stellen: wat geeft mij energie? En wat vreet juist energie? Daarna kun je op zoek gaan naar jouw balans. Wat ga je afzeggen en van welke afspraken of sportlessen laad je juist op?

Wat kun je allemaal nog meer doen om je energieniveau en slaap te verbeteren? Behalve rusten, heeft ook beweging een aanzienlijk effect op je gemoedstoestand. Je hoort er alles over in de podcast van deze laatste sessie. En spoiler alert: 11 minuten wandelen per dag helpt al!

Wat leer je?

 • Ontdek hoe vermoeid je bent, en wat de eerste stap is om dit te erkennen.
 • Krijg inzicht in wat er met je lichaam en brein gebeurt wanneer je altijd ‘aan’ staat.
 • Leer hoe je vermoeidheid terug kunt zien in je lijf, en welk effect dit heeft op je vermoeidheid.
 • Ontdek waarom je batterij niet oplaadt, en hoe het met je reserves zit.
 • Zo bouw je weer reserves op
 • Ontdek je vermoeidheidsvalkuilen, en hoe je gedachten in de weg kunnen zitten.
 • Krijg inzicht in je energiegevers en energienemers.

YouTube videos worden niet getoond omdat je social media cookies uitgeschakeld heb. Bekijk hier de video op YouTube of pas hier je Cookie instellingen aan.

Voor wie is deze training?

Deze training is voor mensen die zich (aanhoudend) vermoeid voelen en het idee hebben dat de batterij eigenlijk niet – of niet voldoende – oplaadt. Je lontje kan korter worden, waardoor je prikkelbaar en emotioneel kunt reageren, en het vermogen om je goed te concentreren neemt af als je je uitgeput voelt. 

Juist het combineren van alles wat je graag doet, zoals werken, studeren, het drukke gezinsleven, een relatie en/of sociale activiteiten, wordt moeizaam of soms zelfs onmogelijk. Deze training helpt je om meer inzicht te krijgen in die vermoeidheid en geeft je de juiste tools om je energie weer op te bouwen.

De training is opgebouwd uit korte sessies, met podcasts in plaats van video’s. Zo blijft de hoeveelheid prikkels beperkt en kun je de sessies bijvoorbeeld ook liggend of wandelend volgen.

Heb je te maken met een chronische aandoening en ben je vermoeid? 

Vaak wordt vermoeidheid automatisch toegeschreven aan de chronische aandoening, maar het is belangrijk om te weten dat dit niet altijd het geval hoeft te zijn. Je kunt wel degelijk je vermoeidheid beïnvloeden; in deze online training leer je hoe je dat doet.

Dit krijg je

 • Inspirerende podcasts met gezondheidszorgpsycholoog Annemarieke Fleming
 • Behapbare oefeningen om je vermoeidheid in kaart te brengen
 • Praktische tools en audio-oefeningen voor meer rust
 • Kennis van en inzicht in wat vermoeidheid doet met je lichaam en brein
 • Exclusieve toegang tot ons online trainingsplatform
 • Een downloadbaar verslag van alle gemaakte opdrachten
Meer nieuws