Filmpjes over samen begrijpen en beslissen voor jongeren
Filmpjes over samen begrijpen en beslissen voor jongeren
Zit je niet lekker in je vel? Voel je je somber? Speelt er iets in je leven waar je verdrietig van wordt? Het kan dan nodig zijn om hulp in te schakelen. Het is belangrijk dat de hulp die je krijgt goed past bij jou en jouw leven. Het moet bijvoorbeeld passen bij jouw school, sport, hobby’s, vrienden en wensen. Om de hulp bij jouw leven te kunnen laten aansluiten is het belangrijk dat de hulpverlener en jij elkaar goed begrijpen en samen een beslissing maken over welke hulp het beste past. Dat is best lastig. Daarom vertellen we je hier graag meer over.
Binnen het project Samen Begrijpen en Beslissen met Kinderen hebben het UMC Utrecht en MIND drie nieuwe filmpjes ontwikkeld met en voor jongeren. Met deze filmpjes kun jij je als jongere beter voorbereiden op gesprekken met hulpverleners en ontdek je wat het betekent om samen te begrijpen en beslissen.
Om samen een goede beslissing te kunnen maken, is het belangrijk dat jij en de hulpverlener elkaar goed begrijpen. Dit betekent dat duidelijk moet zijn wat het probleem is, waar je graag aan zou willen werken en wat voor jou belangrijk is in je leven. Probeer dit zo goed mogelijk aan de hulpverlener te vertellen. Je geeft de hulpverlener dan eigenlijk een rondleiding door jouw leven. De Netwerkintake en de Kindtool Positieve Gezondheid kunnen je hierbij helpen.
De Netwerkintake gebruik je tijdens het gesprek en vul je samen met de hulpverlener in.
De Kindtool Positieve Gezondheid kun je tijdens het gesprek met de hulpverlener gebruiken. Je kunt het ook al voor het gesprek invullen, zodat je je alvast kunt voorbereiden. Ga hiervoor naar: www.mijnpositievegezondheid.nl.
Wil je meer weten? Ga dan naar de website van het Wilhelmina Kinderziekenhuis.
Voor meer informatie over de netwerkintake: https://www.umcutrecht.nl/nl/netwerk-intake
Deze filmpjes zijn gemaakt door het UMC Utrecht en MIND, in samenwerking met jongeren, binnen het project Samen Begrijpen en Beslissen met Kinderen, gesubsidieerd door het Zorginstituut Nederland.