Franse first lady Brigitte Macron maakt kennis met MIND Us

Werkbezoek Dynamo Oosterparkhuis in het kader van staatsbezoek Franse president

20230412 Brigitte Macron en Koningin Máxima bij MIND Us2

MIND Us erevoorzitter Koningin Máxima bracht samen met Brigitte Macron, echtgenote van de Franse president, woensdag 12 april een bezoek aan het Dynamo Oosterparkhuis in Amsterdam, een inloopplek voor jongeren. Het bezoek was een onderdeel van een staatsbezoek dat de president van Frankrijk, Emmanuel Macron, dinsdag 11 en woensdag 12 april 2023 brengt aan Nederland. Zijn echtgenote Brigitte Macron kreeg via dit werkbezoek een beeld van de doelstellingen van MIND Us en van de aanpak voor de verbetering van de mentale gezondheid van jongeren.

Koningin Máxima en mevrouw Macron werden ontvangen door de Amsterdamse locoburgemeester, Alexander Scholtesen en MIND Us vicevoorzitter en directeur GGD Amsterdam, José Manshanden. Het bezoek bestond uit twee onderdelen. Het eerste deel bestond uit een rondetafelgesprek over de mentale gezondheid van jongeren in Nederland en de doelstellingen en aanpak van MIND Us. Ook was in dit gesprek aandacht voor een Amsterdams initiatief op dit terrein: Thrive Amsterdam.

Tijdens het tweede deel van het bezoek werd via goede voorbeelden ingezoomd op de drie leefgebieden van MIND Us: wijk & vrije tijd, onderwijs & opleiding en online. Vanzelfsprekend gingen de bezoekers ook uitgebreid in gesprek met de aanwezige jongeren.

Over landsgrenzen heen

Frederieke Vriends, directeur van MIND Us: “Dit bezoek van de Franse presidentsvrouw was een uitgelezen mogelijkheid om onze gasten kennis te laten maken met de aanpak die MIND Us in Nederland inzet om de mentale gezondheid van jongeren structureel te verbeteren via preventie en de juiste ondersteuning. Ik ben opnieuw onder de indruk van de wijze waarop onze partners en met name de jongeren helder voor het voetlicht konden brengen wat er op dit vlak nodig is binnen de verschillende leefgebieden en hoe zij denken daaraan te kunnen bijdragen. Ook Frankrijk kent vergelijkbare problemen bij jongeren rondom hun mentale gezondheid. Bezoeken als dit zijn een mooie manier om ook over de landsgrenzen heen van elkaar te leren.”

Meer nieuws