Internationale Dag van de Slaap

Slaapstoornis

Wat is de internationale dag van de slaap?

Ieder jaar op de vrijdag voordat de lente begint is het Internationale Dag van de Slaap (World Sleep Day). In 2023 is dit op vrijdag 17 maart. De week voorafgaand wordt ook wel gezien als de Week van de Slaap (Sleep Awareness Week) en is van 12 tot 18 maart. 

Aandacht voor slapen

MIND vraagt op deze dag en in deze week extra aandacht voor slaapproblemen, zoals slapeloosheid en slaapstoornis. We geven tips om beter te slapen, leggen uit wat slaapproblemen zijn, en bieden ontspanningsoefeningen. Dit is nodig, omdat een derde van de volwassen Nederlanders wel eens slaapproblemen heeft en rond de 10% van de Nederlanders last heeft van chronische slapeloosheid (insomnie). 

Zoek op tijd hulp bij slaapproblemen

Als je slaapproblemen hebt, is het belangrijk om daar iets aan te doen. Het belangrijkste is dat je toegeeft dat je een probleem hebt en daar iets aan wilt veranderen. Wanneer chronische slapeloosheid namelijk langdurig blijft bestaan, kan dit leiden tot depressie en angstklachten. Andersom is overigens ook mogelijk: chronische slapeloosheid kan het gevolg zijn van andere psychische problemen, zoals een depressie.

Weet je niet waar je moet beginnen met hulp zoeken. Onze hulpverleners van MIND Korrelatie helpen je graag (gratis en anoniem) op weg. 

Samenwerking Emma Sleep

Slaap is noodzakelijk om je lichaam én geest te laten herstellen en tot rust te laten komen, zodat je weer energiek aan een nieuwe dag kunt beginnen. Een goede nachtrust draagt bij aan je mentale gezondheid. Daarom slaat MIND de handen ineen met Emma Sleep tijdens Wereld Slaapdag.

😴 Doe mee met de Switch off to Switch on-challenge

Meer nieuws