Koningin Máxima bezoekt MIND!

koningin-maxima-okt-15-l

Heugelijk nieuws! Aanstaande donderdag 3 oktober verwachten we hoog bezoek bij MIND: Koningin Máxima komt op werkbezoek! We zijn zeer vereerd en gaan Hare Majesteit een mooi programma bieden, waarin we zoveel mogelijk laten zien van de activiteiten van MIND en de bij MIND aangesloten landelijke en regionale cliënten- en familieorganisaties. Hiervan zijn diverse vertegenwoordigers bij het werkbezoek aanwezig. Daarnaast gaan enkele werkambassadeurs van Samen Sterk zonder Stigma met de Koningin in gesprek. De inzet van ervaringsdeskundigheid en openheid over psychische problemen staan in het werkbezoek centraal. Ook de burgemeester van Amersfoort, Lucas Bolsius, zal bij het werkbezoek aanwezig zijn.  

Hieronder vind je het persbericht, zoals dat vanmiddag door de RVD is verstuurd.

Persbericht

Koningin Máxima bezoekt MIND

Hare Majesteit Koningin Máxima brengt donderdagmiddag 3 oktober een bezoek aan MIND in Amersfoort. MIND is een organisatie die zich inzet voor een psychisch gezonde samenleving en voor ondersteuning, begrip en goede zorg bij psychische problemen.  

Ruim 40 procent van de Nederlanders krijgt in zijn leven te maken met psychische problemen, zelf of bij een naaste. MIND wil psychische problemen voorkomen, mensen die hiermee te maken krijgen ondersteunen en zorgen voor meer openheid en begrip. 
 
Koningin Máxima gaat in het Huis voor de Gezondheid in gesprek met ervaringsdeskundigen over onder meer het inzetten van hun kennis en ervaring voor anderen en over de gevolgen van schaamte en stigma op de werkvloer. Ook spreekt Koningin Máxima met jongeren die zijn verbonden aan de MIND Young Academy, een onderwijsprogramma voor het bespreekbaar maken van psychische problemen. Deze jongeren die zelf te maken hebben (gehad) met psychische problemen dragen bij aan de openheid rond psychische klachten door gastlessen op scholen te verzorgen en vlogs te delen.


Voor de pers

Accreditatie is mogelijk tot uiterlijk dinsdag 1 oktober 09.00 uur per e-mail naar communicatie@wijzijnmind.nl onder vermelding van naam, medium en functie. Bij grote mediabelangstelling geldt een beperkte toelatingsregeling. Geaccrediteerde media ontvangen uiterlijk woensdag 2 oktober een persregeling met nadere informatie.

Copyright Foto: RVD - Jeroen van der Meyde

Meer nieuws