Last Man Standing bij het regenboogfietspad in Utrecht

Fondsenwervend event van MIND voor de psychische gezondheid van jongeren

Last Man Standing Utrecht

Het event Last Man Standing van MIND komt dit jaar onder meer naar het regenboogfietspad op het Utrecht Science Park. Bij dit evenement staan deelnemers – tegelijk met honderden anderen – drie uur lang (van 12 tot 15:00 uur) op een verhoging op diverse locaties in Nederland. Hiermee vragen zij aandacht voor het belang van mentale gezondheid én halen zij geld op om jongeren die het psychisch moeilijk hebben te ondersteunen. De deelnemers staan met zijn allen op voor mensen met psychische problemen.
 
Volgens organisator van het evenement MIND, worstelen veel jongeren met psychische problemen als depressie, burn-out, prestatiedruk, een eetstoornis of angststoornis. Maar liefst 4 op de 10 jongeren met psychische klachten durft hier niet over te praten. Ook veel studenten hebben het afgelopen jaar contact opgenomen met hulpverleners.

Hogeschool Utrecht-student Elias van Mourik staat als initiatiefnemer van het regenboogfietspad volledig achter de komst van Last Man Standing naar deze locatie in Utrecht. “Er rust helaas nog een taboe op mentale thematiek. We oordelen vaak ten onrechte op basis van iemands uiterlijk of andere kenmerken of iemand mentale problemen heeft of niet. Maar het kan iedereen overkomen. Daarom is dit ook een onderwerp wat eenieder aangaat.”

Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht en UMC Utrecht steunen de actie

Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht en UMC Utrecht steunen de actie en roepen studenten en medewerkers op om mee te doen langs het regenboogfietspad.
 
Deelnemers kunnen bij deze vijfde editie van Last Man Standing meedoen op diverse locaties: in Amsterdam, Groningen, Nijmegen, Utrecht en via @Waarjijwil op een zelfgekozen locatie!

De donaties zijn onder meer voor de MIND-projecten MIND Young Academy en de MIND Young Studio. Met deze projecten, gericht op jongeren die worstelen met (beginnende) psychische problemen, verzorgen jonge ervaringsdeskundigen vanuit MIND voorlichting, preventie en ondersteuning op scholen en online.

Wil je meedoen met Last Man Standing? Ga naar www.lastmanstanding.nl en meld je aan! Doneren mag uiteraard ook.

Meer nieuws