MIND start campagne ‘Weg van de wachtlijst’

wachten pxhere hergebruik

MIND vindt het onacceptabel als mensen veel te lang moeten wachten op een behandeling door een psychotherapeut, psychiater of psycholoog. Daarom starten we, samen met Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en GGZ Nederland, de "wachtkamercampagne" Weg van de wachtlijst. Om ervoor te zorgen dat iedereen weet wat te doen als hij op een wachtlijst komt te staan. Op www.wegvandewachtlijst.nl lees je bij wie je terecht kunt en vind je meer informatie.

Bestel nú infomaterialen voor de wachtkamer

Op deze website staat ook informatiemateriaal over wachtlijsten voor in de wachtkamer. Wij roepen huisartsen, psychiaters, psychologen, psychotherapeuten, GGZ-instellingen, gemeenten en jeugdhulpaanbieders op dit te bestellen. Het pakket materialen bestaat uit een poster, flyers en een baliekaart. Ook is er digitale informatie beschikbaar, bijvoorbeeld voor de monitor in de wachtkamer. Meer informatie over de campagne, het (kosteloos) bestellen van materialen of het downloaden van monitorcontent staat op www.wegvandewachtlijst.nl.

Gezamenlijke aanpak wachttijden

De campagne Weg van de wachtlijst mag rekenen op de steun van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP), het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP), P3NL, de Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten (LVVP), Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN), MeerGGZ en de Nederlandse Vereniging van Gemeenten (VNG). Samen met deze partijen hebben MIND, ZN en GGZ Nederland de handen ineengeslagen om wachtlijsten te verminderen.

Meer nieuws