NVA Autismeweek thema vroegtijdig (h)erkennen

NVA AUTISMEWEEK LOGO 2017.JPEG

Van 2 tot en met 8 april organiseert de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) voor de 8e keer de NVA Autismeweek. Het thema is Jong en AUT, alle aandacht voor het vroegtijdig erkennen en herkennen van autisme. Tijdens de NVA Autismeweek vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) jaarlijks op een bijzondere manier aandacht voor de ongeveer 190.000 mensen met autisme in ons land.

Wereld Autisme Dag

De kick-off voor de NVA Autismeweek is zondag 2 april. Deze dag is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag (World Autism Awareness Day) en geldt als dé dag waarop autisme wereldwijd in de schijnwerpers staat.

Jong & AUT

Het thema van de NVA Autismeweek 2017 is Jong & AUT. Dit thema hebben we gekozen om het belang van vroeg-herkenning en –erkenning van autisme onder de aandacht te brengen. Het is namelijk heel belangrijk om al vanaf jonge leeftijd de ontwikkeling van kinderen met (een vermoeden van) autisme te stimuleren. Dit maakt dat zij niet onnodig uitvallen op school of werk. En dat zij kwaliteit van leven ervaren en de kans krijgen om hun talenten op hun eigen manier en tempo te ontwikkelen. Op dit moment zijn er veel volwassenen, en met name ouderen, die pas op zeer late leeftijd een diagnose hebben gekregen – vaak na jarenlange worsteling met uiteenlopende problemen. In deze Autismeweek vragen we ook aandacht voor deze groep, in het bijzonder voor senioren met autisme: ook zij verdienen het om van een goede oude dag te genieten.

Meer informatie

Lees meer over de Autismeweek en de activiteiten die worden georganiseerd op autismeweek.nl
Lees meer over Autisme op autisme.nl

Meer nieuws