Psychiater Menno Oosterhoff wint MIND Antonie Kamerling Award voor boek Vals Alarm

Menno Oosterhoff wint Antonie Kamerling Award

MIND beloont openhartig en deskundig boek over dwangstoornis

Psychiater en ervaringsdeskundige Menno Oosterhoff heeft vanavond de MIND Antonie Kamerling Award gewonnen. Hij kreeg deze nieuwe prijs overhandigd door MIND-directeur Marjan ter Avest voor zijn boek Vals Alarm. De andere twee genomineerden waren Emma wil Leven van Jessica Villerius en Roze Wolk van Anne-Marieke Graafmans. Met de Antonie Kamerling Award vraagt MIND aandacht voor het (levens!)belang om jezelf te durven en kunnen uiten bij psychische problemen. 

De Antonie Kamerling Award is een publieksprijs. Van 26 oktober tot 17 november kon het publiek stemmen op het boek dat/de documentaire die het afgelopen jaar openheid over psychische problemen heeft bevorderd. Er zijn bijna 6.000 stemmen uitgebracht.

In Vals Alarm toont Menno Oosterhoff wat er omgaat in mensen met een dwangstoornis. Hij put daarbij niet alleen uit zijn kennis als psychiater, maar ook uit zijn eigen ervaringen als dwangpatiënt. Hella van der Wijst, een van de adviseurs die MIND hielp bij het selecteren van de drie genomineerden: “Menno Oosterhof breekt al lang een lans voor meer openheid over dwangstoornissen. Altijd vanuit het persoonlijke, doch professioneel, beschrijft hij wat het is om te leven met een dwangstoornis én wat het betekent voor de omgeving.”

MIND-directeur Marjan ter Avest: “We feliciteren Menno Oosterhoff van harte met de prijs! Alle genomineerden zijn erin geslaagd om meer aandacht te vragen voor psychische problemen, zowel met hun uiting als in de media. Wij zien dat steeds meer mensen open zijn over hun mentale gezondheid en dat vinden wij een goede ontwikkeling. Heb je problemen: praat erover met iemand die je vertrouwt, en zoek hulp.”

De Antonie Kamerling Award is bedoeld voor de maker van een boek of audiovisuele uiting die het afgelopen jaar openheid over psychische problemen heeft bevorderd. De naam van de award is in het leven geroepen in samenspraak met Isa Hoes en de familie van Antonie Kamerling. Zij dragen het initiatief een warm hart toe.

Meer nieuws