Vind jouw gezondheidsapp met de ggz-appwijzer

MIND en de Nederlandse ggz hebben de website www.ggzappwijzer.nl gelanceerd. Hier kun je zien hoe apps voor een betere psychische gezondheid scoren op betrouwbaarheid, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Op de site staan ruim 50 verschillende apps, van apps die helpen om te ontspannen of beter te slapen tot apps die ondersteunen bij het omgaan met angstklachten of het maken van een dagstructuur. Ze zijn op meer dan 100 punten beoordeeld. Hiermee geeft de site meer overzicht in het steeds grotere aanbod van mentale gezondheidsapps.
 
Gezondheidsapps kunnen helpen bij een betere mentale balans en ondersteuning bieden als je te maken hebt (gehad) met psychische problemen. In de ggz-appwijzer vind je informatie over de kwaliteit van deze apps.
 

Bekijk de video over de ggz-appwijzer

YouTube videos worden niet getoond omdat je social media cookies uitgeschakeld heb. Bekijk hier de video op YouTube of pas hier je Cookie instellingen aan.

Huisarts

Heb je te maken met psychische klachten die blijven aanhouden? Neem dan contact op met je huisarts. Als je al een behandelaar hebt overleg dan met je behandelaar welke rol apps kunnen spelen in je behandeling. 

Regeling VIPP GGZ

De ggz-appwijzer is tot stand gekomen binnen de regeling VIPP GGZ van het ministerie van VWS. Binnen deze regeling hebben 70 ggz-organisaties apps getest en testverslagen aangeleverd.

Meer nieuws