ADD

Geconcentreerde man aan het werk ADD

ADD (afkorting van Attention Deficit Disorder) is een subtype van ADHD, zonder de H van hyperactiviteit en wordt ook wel aandachtstekortstoornis genoemd. Bij mensen met ADD spelen druk en onrustig gedrag en impulsiviteit dus geen belangrijke rol. Ze hebben vooral last van de aandachtsproblemen en hebben moeite met concentreren. Ze ervaren bijvoorbeeld problemen met het organiseren en plannen van dingen, zijn vaak dingen kwijt en vinden het lastig om aanwijzingen op te volgen.

Op deze pagina zijn de kenmerken van ADD terug te vinden onder het kopje aandachtsproblemen.

Hoewel mensen in de volksmond nog spreken van ADD, staat deze term niet meer in de DSM (handboek met diagnoses van psychische stoornissen). Daar wordt het ADHD met een overwegend onoplettend beeld genoemd.

Flyer met tips voor ouders van jongeren met ADHD

In deze flyer krijg je als ouder van een jongere met ADHD verschillende tips die je op weg helpen bij de omgang met jouw kind. Vraag de flyer gratis aan en ontvang deze direct per e-mail.

Flyer met tips voor volwassenen met AD(H)D

In deze flyer vind je tips voor volwassenen met AD(H)D. Vraag de flyer gratis aan en ontvang deze direct per e-mail.

Direct contact met een hulpverlener

Heb je zelf of heeft iemand in je omgeving te maken met ADHD en heb je behoefte aan persoonlijke hulp of advies? Neem (anoniem) contact op met een van de medewerkers van onze hulplijn MIND Korrelatie. Je kunt bellen, chatten, Whatsappen of mailen met een van onze psychologen of maatschappelijk werkers.