Angst

Angstige vrouw

Angst is een emotie die je waarschuwt voor gevaar. Angst is nuttig, wanneer daardoor gevaarlijke situaties worden vermeden.

Angst gaat gepaard met lichamelijke klachten, zoals hartkloppingen, zweten, een droge mond en het verlangen om weg te rennen of weg te duiken. Je kunt bang zijn in bepaalde situaties of voor bepaalde dingen, maar je kunt ook bang zijn zonder duidelijk aanwijsbare reden.

Wanneer je angst extreem en niet realistisch is en je door je klachten niet meer kunt functioneren in het dagelijks leven, is het mogelijk dat je een angststoornis hebt.

Themaspecial Aandacht voor Angst

Heb jij angstklachten, ben je naaste van iemand met angstklachten of zou je meer willen weten over dit onderwerp vanuit bijvoorbeeld je werk of studie?
In onze special Aandacht voor Angst leer je meer over wat angst is, welke rol gedachten en gedrag spelen, het belang van erover praten en de invloed van ontspanning en ademhaling.
Meld je aan en ontvang 10 dagen om de dag informatie, tips, interessante linkjes en ervaringsverhalen in je e-mailbox.

Flyers met tips bij angst

Heb jij last van angstklachten en ben je op zoek naar handvatten? Of heeft iemand in jouw omgeving een angststoornis en kun je wel wat tips gebruiken die je helpen met jouw naaste om te gaan? Klik op de linkjes hieronder om de gratis flyers over deze onderwerpen aan te vragen. Je ontvangt ze direct per e-mail.

Objectieve informatie over medicijnen bij angst

Op de website van KenMed vind je objectieve informatie over benzodiazepines, die kunnen worden voorgeschreven bij angst.

Neem contact op met mensen zoals jij

Via de MIND Connect app kun je in contact komen met gelijkgestemden. Je zoekt op basis van bijvoorbeeld ervaring, leeftijd of interesse naar iemand waar jij contact mee wilt en vervolgens kun je met hem of haar mailen.