Tips bij een angststoornis

Algemene tips voor als je last hebt van een angststoornis
- Probeer een goed beeld te krijgen van je angst. En bepaal wat voor invloed deze angst op jouw leven heeft. Stel jezelf bijvoorbeeld de vragen: Waar ben ik bang voor? Wat betekent deze angst voor mijn leven?
- Praat over je angsten met mensen in jouw omgeving, bijvoorbeeld met familie, vrienden of collega’s.
- Bepaal welke klachten je hebt bij beginnende paniek of angstgevoelens. Stel jezelf bijvoorbeeld de vragen: Wat voel ik bij beginnende paniek of angst? Wat gebeurt er in mijn lichaam?
- Geef zo min mogelijk toe aan de angst. En confronteer jezelf juist met de voor jou angstaanjagende situaties. Doe dit in kleine stapjes.
- Besef dat de paniek ook weer over gaat.
- Wees voorbereid op lichamelijke klachten die je krijgt in de voor jou angstaanjagende situaties. Loop je niet weg voor jouw klachten en ga je de confrontatie aan? Dan merk je dat de onrust, het trillen en zweten na een tijdje weer wegzakken.
Flyer met tips bij angstklachten
Wil jij uitgebreide tips om met angstklachten om te gaan? In deze flyer krijg je tips om om te gaan met angst en om te voorkomen dat de angstklachten verergeren. Vraag de flyer gratis aan en ontvang hem direct per mail.
Flyer met tips voor naasten van iemand met een angststoornis
Heeft iemand in jouw omgeving een angststoornis en wil je weten hoe je het beste kan omgaan met de klachten van je naaste? Je vindt tips hiervoor in deze flyer, evenals tips hoe je ook goed voor jezelf blijft zorgen. Vraag de flyer gratis aan en ontvang deze direct in je mailbox.
Meer weten over angststoornissen
- Alles over angststoornissen: symptomen, oorzaken, behandelingen, ervaringsverhalen en hulp.
- Weet je niet waar je moet beginnen met het aanpakken van je angststoornis? Of wil je samen met een hulpverlener kijken naar jouw specifieke situatie? Neem gratis en anoniem contact op met MIND Korrelatie.
- Wil je praten met een ervaringsdeskundige? Kijk bij ADF Stichting (angst, dwang en fobie).