Grenzen stellen

Hek grenzen stellen Pexels

Soms doet een ander iets wat je niet prettig vindt. Hij of zij gaat over je grenzen. Wanneer je grenzen stelt, maak je duidelijk wat je wel en niet wilt. Veel mensen vinden het moeilijk om hun grenzen aan te geven. Het is goed om oog te houden voor je grenzen. Hierdoor kun je meer grip krijgen op de balans tussen wat je aankunt en de hoeveelheid werk die je op je neemt. Grenzen stellen en aangeven kan ook goed zijn voor de ander. Je bent minder vaak geïrriteerd omdat je niet het gevoel hebt dat je grenzen overschreden worden: en de ander weet waar hij of zij met jou aan toe is. 

Tips om je grenzen te leren kennen en aan te geven

Door het stellen van grenzen kun je aan een ander duidelijk maken wat je wel en niet wilt. En kom je daarvoor op als het nodig is. Maar hoe kom je erachter waar jouw grenzen liggen? En hoe geef je je grenzen vervolgens aan? We stelden een flyer samen met tips en oefeningen.

Vraag nu de gratis flyer aan

Je ontvangt de flyer dan direct per mail.

Chill, je moet al zoveel

Heb jij last van stress, FOMO, keuzestress of ben je bang om te falen? Schrijf je in voor de Chill, je moet al zoveel challenge en je ontvangt over een periode van 10 dagen om de dag een e-mail met opdrachten en tips om wat relaxter door het leven te gaan.