Mentaal fit

Mentaal fit

Wat is mentaal fit?

Iemand die zich mentaal fit voelt, zit lekker in zijn of haar vel en staat over het algemeen positief in het leven. Hij of zij kan meestal goed omgaan met tegenslagen en met dingen die anders lopen en is zo stress de baas. 

Mentaal fit zijn, betekent niet dat iemand zich altijd gelukkig voelt of nooit een mindere dag heeft, alleen de ‘juiste’ keuzes maakt en dat alles vlekkeloos loopt. Het gaat om veerkracht; een veertje waait mee met de wind. In dit geval staat de wind voor een stressvolle situatie. Als de wind weer is gaan liggen, veert het veertje weer terug naar hoe het er daarvoor uitzag. Denk hierbij aan het herstel na een stressvolle situatie.    

Werken aan je mentale fitheid

De mate waarin jij je mentaal fit voelt, heeft invloed op veel gebieden in je leven. Gelukkig is mentale fitheid iets waar je zelf aan kan werken. Bijvoorbeeld door je gedachten helpend te maken, voldoende te ontspannen en te bewegen, te leren accepteren, te zorgen voor een balans tussen energiegevers en energievreters en het stellen van grenzen.

Wil jij inzicht krijgen in je mentale fitheid? Doe één of meerdere van onze zelftests en onderzoek bijvoorbeeld je denkgewoonten, of je voldoende doet om te ontspannen en te herstellen en breng in kaart hoe jij met belastende omstandigheden omgaat.

Chill, je moet al zoveel

Heb jij last van stress, FOMO, keuzestress of ben je bang om te falen? Schrijf je in voor de Chill, je moet al zoveel challenge en je ontvangt over een periode van 10 dagen om de dag een e-mail met opdrachten en tips om wat relaxter door het leven te gaan.