Overspannen

Stress overspannenheid burn-out Jonge vrouw kijkt naar de grond Pexels rechtenvrij

Overwerkt of overbelast

Je bent overspannen als je spanningsklachten zo erg zijn dat je niet goed meer kunt functioneren. Je werk, studie of school en het (indien van toepassing) runnen van je gezin en het huishouden kun je even niet meer aan.
 
Vaak duurt het enkele maanden om te herstellen en weer in balans te komen. Bij het onderwerp stress vind je veel informatie over het omgaan met spanningsklachten. Ook kun je testen hoeveel last je hebt van stress.

En kijk hier voor ontspanningsoefeningen van MIND-psycholoog Lidewy Hendriks. Of bekijk hier hoe bewegen je kan helpen te ontspannen
 

Chill, je moet al zoveel

Heb jij last van stress, FOMO, keuzestress of ben je bang om te falen? Schrijf je in voor de Chill, je moet al zoveel challenge en je ontvangt over een periode van 10 dagen om de dag een e-mail met opdrachten en tips om wat relaxter door het leven te gaan.

Direct contact met een hulpverlener

Heb je behoefte aan persoonlijke hulp of advies? Neem (anoniem) contact op met een van de medewerkers van onze hulplijn MIND Korrelatie. Je kunt bellen, chatten, Whatsappen of mailen met een van onze psychologen of maatschappelijk werkers.