Slapeloosheid

Slaapstoornis

Niet in slaap kunnen vallen of wakker liggen

Zo'n 10% van de Nederlanders heeft last van chronische slapeloosheid. De officiële naam voor chronische slapeloosheid is insomnie of insomnia.
 
Chronische slapeloosheid is de meest voorkomende slaapstoornis. Er is sprake van chronische slapeloosheid wanneer je tenminste drie nachten per week gedurende minstens drie maanden moeite hebt met inslapen en/of doorslapen en niet uitgerust bent overdag.

Doe mee met de Beter Slapen Challenge

Wil jij beter leren slapen? Doe mee met de gratis Beter Slapen Challenge en ontvang 10 dagen lang om de dag een e-mail met een uitdaging en tips voor een betere nachtrust. Ga op ontdekkingstocht met de handvatten die je van ons krijgt en kom te weten wat jou helpt beter te slapen.

Tips bij slapeloosheid

Heb jij last van slapeloosheid? We stelden een flyer samen met uitgebreide tips en adviezen om beter te leren slapen. Vraag de flyer gratis aan en ontvang deze direct in je mailbox.

Direct contact met een hulpverlener

Heb jij zelf of heeft iemand in je omgeving te maken met slapeloosheid, en heb je behoefte aan persoonlijke hulp of advies? Neem (anoniem) contact op met een van de medewerkers van onze hulplijn MIND Korrelatie. Je kunt bellen, chatten, Whatsappen of mailen met een van onze psychologen of maatschappelijk werkers.