Symptomen slapeloosheid

Vrouw slapen bed Pixabay

Chronische slapeloosheid heeft veel invloed op je dagelijks functioneren. Het is dan ook een probleem waar je vierentwintig uur per dag last van hebt. Chronische slapeloosheid kan op de korte termijn leiden tot: 

  • verminderde concentratie
  • prikkelbaarheid
  • vermoeidheid
  • een gebrek aan energie
  • emotionele labiliteit 

Wanneer chronische slapeloosheid langdurig blijft bestaan, kan dit leiden tot depressie en angstklachten. Andersom is overigens ook mogelijk: chronische slapeloosheid kan het gevolg zijn van andere psychische problemen, zoals een depressie.

Flyer met tips bij slapeloosheid

Heb jij last van slapeloosheid? We stelden een flyer samen met uitgebreide tips en adviezen om beter te leren slapen. Vraag de flyer gratis aan en ontvang deze direct in je mailbox. 

Doe mee met de Beter Slapen Challenge

Wil jij beter leren slapen? Doe mee met de gratis Beter Slapen Challenge en ontvang 10 dagen lang om de dag een e-mail met een uitdaging en tips voor een betere nachtrust. Ga op ontdekkingstocht met de handvatten die je van ons krijgt en kom te weten wat jou helpt beter te slapen.

Lees meer over slapeloosheid

Direct contact met een hulpverlener

Heb jij zelf of heeft iemand in je omgeving te maken met slapeloosheid, en heb je behoefte aan persoonlijke hulp of advies? Neem (anoniem) contact op met een van de medewerkers van onze hulplijn MIND Korrelatie. Je kunt bellen, chatten, Whatsappen of mailen met een van onze psychologen of maatschappelijk werkers.