Zelfbeschadiging: informatie voor familie en naasten

Jonge vrouw staart somber Pexels

Wanneer je kind, partner, familielid of vriend(in) zichzelf beschadigt, is dat niet alleen moeilijk voor hem of haar, maar ook voor jou. Wat kun jij doen om te helpen en waar vind je ondersteuning?

Stichting Zelfbeschadiging

Stichting Zelfbeschadiging is er voor mensen die zichzelf beschadigen, maar ook voor familieleden en naasten. Heb je een vraag over een dierbare die zichzelf beschadigt, dan kun je de stichting mailen. Stichting Zelfbeschadiging biedt ook handvatten voor het omgaan met zelfbeschadiging.

Lotgenotencontact

Misschien vind je het prettig om met andere familieleden en naasten van mensen die zichzelf beschadigen in contact te komen. Dat kan op het forum van Stichting Zelfbeschadiging. Ook organiseert deze stichting twee keer per jaar familie- en naastenbijeenkomsten, waar je als familie en naasten handvatten krijgt om je kind, partner, familielid of vriend(in) te helpen. Er is tijdens deze bijeenkomsten ook ruimte om ervaringen uit te wisselen.

Korrelatie

Beschadigt een dierbare zich en ben jij op zoek naar een persoonlijk advies hierover? De psychologen en maatschappelijk werkers van Korrelatie helpen je graag verder. Zij luisteren, adviseren en verwijzen zo nodig door naar passende hulp. Je kunt bellen tijdens kantooruren op telefoonnummer 0900-1450, mailen of chatten

Deze tekst is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting Zelfbeschadiging.

Direct contact met een hulpverlener

Heb je behoefte aan persoonlijke hulp of advies? Neem (anoniem) contact op met een van de medewerkers van onze hulplijn MIND Korrelatie. Je kunt bellen, chatten, whatsappen of mailen met een van onze psychologen of maatschappelijk werkers.