LIVESTREAM: Time-Out Event voor studenten over prestatiedruk

Time Out voorstelling

Maandag 2 november om 20:30 uur vindt er een speciaal Time Out Event voor studenten plaats in Internationaal Theater Amsterdam. Dit event wordt in samenwerking met MIND georganiseerd en iedereen kan meekijken met de gratis interactieve livestream! Doel van het event is om de huidige (psychische) problemen onder jongeren bespreekbaar maken, maar vooral: (samen) met oplossingen komen.

Hoge maatschappelijke verwachtingen, studiestress, prestatiedruk en daar bovenop nog corona, waardoor de onderwijskwaliteit onder druk komt te staan. Jongeren zijn het beu en gaan hun problemen gezamenlijk te lijf. Uit onderzoek van EenVandaag blijkt dat 74% van de jongeren kampt met psychische problemen door het virus. Stichting Time Out slaat de handen ineen met MIND Young en de jongerenorganisaties het ISO, de LSVb, de LKvV en de NJR om een uniek podium voor jongeren te realiseren. Studenten, politici en bestuurders zijn zowel publiek als onderdeel van de voorstelling. Dé plek om openhartig met elkaar te spreken, live en online.

Wat je kunt verwachten

Op 2 november om 20.30 uur start de livestream met een kort openingswoord door Prof. dr. Geert ten Dam (CvB van de UvA) en Prof. dr. Rutger Engels (CvB van de EUR). Dit wordt gevolgd door de ongefilterde en rauwe voorstelling Time Out. Zonder taboes, maar vol verwarring en een flinke dosis humor met een urgente boodschap. De voorstelling wordt muzikaal ondersteund door singer-songwriter Eva van Manen en het Ensemble ZOEF.

 

Gratis livestream

Bestuurders, deskundigen en politici die zich al langer sterk maken voor kwaliteit van onderwijs en het welzijn van jonge mensen doen live en online mee. Via de gratis livestream worden studenten uitgenodigd actief mee te doen. De livestream is te volgen via het YouTube kanaal van de MIND Young Studio en het event is ook te volgen via de Amsterdamse omroepen AT5 en Salto.

Stichting Time Out organiseert sinds 2018 voor en met jongeren Time Out Events waar de onderwerpen stress en prestatiedruk onder jongeren door middel van theater, muziek, stevige discussie en een live onderzoek aan de kaak worden gesteld. MIND werkt met hen samen om deze onderwerpen onder de aandacht van studenten te brengen.

Lees ook dit Volkskrant artikel van 22 oktober 2020 over studenten en corona