Doe mee met de MIND Blue Monday Run 2020!

mind-blue-monday-run-2020

20 januari 2020 is het de zogenaamd meest depressieve dag van het jaar. Op deze dag worden er voor derde keer door het hele land (hardloop)evenementen georganiseerd om aandacht te vragen voor depressie. Iedereen kan meelopen of zelf een eigen hardloopgroep om zich heen verzamelen. Doe jij mee? 

Waarom de MIND Blue Monday Run?

Het gaat bij de MIND Blue Monday Runs niet om het winnen, maar om aandacht te besteden aan depressie en de impact ervan op mensen en hun omgeving. Met deze actie halen we geld op om psychische problemen te voorkomen bij jongeren. Dit doen we o.a. door de inzet van de MIND Young Studio. De jongeren van de studio gaan met de opbrengst van de MIND Blue Monday Run extra social media campagnes maken om jongeren voor te lichten over depressie.

Van persoonijk initiatief tot landelijke actie

In 2018 startte initiatiefnemer Stefan Wendel met de eerste run in Blauwestad (bij Groningen). De run van Stefan groeide al snel uit tot een landelijke actie. Honderden mensen deden afgelopen twee jaar mee met verschillende runs door het hele land. Veel van deze mensen hebben zelf of in hun omgeving te maken (gehad) met depressie en het enthousiasme van de deelnemers over de runs was groot.

Loop mee of organiseer je eigen run

Wat kun jij doen? Er zijn meerdere opties: je kunt meelopen of zelf een run organiseren. 

Bekijk de trailer

YouTube videos worden niet getoond omdat je social media cookies uitgeschakeld heb. Bekijk hier de video op YouTube of pas hier je Cookie instellingen aan.