Koningin Máxima toont grote betrokkenheid tijdens bezoek aan MIND

Maxima MIND Young Studio foto MIND Robin Utrecht

Foto: MIND, Robin Utrecht

Vandaag bracht Hare Majesteit Koningin Máxima een bezoek aan MIND in Amersfoort. Zij sprak met een groot aantal ervaringsdeskundigen over psychische problemen, het herstel en het stigma waar mensen mee te maken krijgen. De Koningin toonde veel belangstelling voor en betrokkenheid bij alle verhalen en stelde belangrijke vragen aan de aanwezigen.  

Jongeren namen een speciale plek in het programma in, omdat MIND wil voorkómen dat mensen (ernstige) psychische problemen ontwikkelen. Tijdens het bezoek sprak de Koningin met een aantal jongeren van de MIND Young Academy en de MIND Young Studio, die haar lieten zien hoe zij hun eigen ervaringen met psychische problemen inzetten om andere jongeren te helpen. Ze nam deel aan een kringgesprek met jongeren die lesgeven op scholen over psychische problemen en deed mee aan een YouTube video van de MIND Young Studio. In deze video legde de Koningin het team van de Studio twee stellingen voor over psychische problemen. De video is woensdag 9 oktober gepubliceerd op het YouTube kanaal van de MIND Young Studio.  

Marjan ter Avest, directeur van MIND: “We zijn als MIND ontzettend vereerd dat Hare Majesteit op bezoek kwam. We waren zo blij met haar warme belangstelling! De ervaringsdeskundigen voelden zich echt gehoord. De impact van psychische problemen op mensen die hier direct of indirect mee te maken krijgen werd door de ervaringsdeskundigen goed verwoord. Wij hebben de Koningin verteld over onze droom: we willen dat Nederland investeert in psychische gezondheid en dat mensen met psychische problemen altijd kunnen rekenen op goede zorg, steun en begrip. Het bezoek van Koningin Máxima helpt ons om deze droom te verwezenlijken.”