Livestream 'De huiskamer van MIND'

Deze periode is voor veel mensen stressvol. De nieuwsupdates vliegen ons om de oren en de maatregelen om het coronavirus terug te dringen hebben een behoorlijke invloed op ons dagelijks leven. Het is dus niet zo gek, dat veel mensen hierdoor nogal ontregeld raken. Zo is de dagelijkse structuur ineens weg. Je moet met allerlei dingen rekening houden waar je normaal niet bij nadenkt. Het kan zijn dat je behandeling wordt afgezegd. Of dat je alleen thuis zit en je gebruikelijke sociale contacten mist. Als je psychische klachten hebt, kunnen deze veranderingen extra lastig zijn. 

Het is al vaak gezegd de afgelopen dagen: we moeten er zoveel mogelijk voor elkaar zijn. Op afstand wellicht, maar met alle moderne technieken kunnen we een heel eind komen. We zien veel mooie initiatieven ontstaan in de samenleving, waaruit veel veerkracht, creativiteit en hulpvaardigheid blijkt. Dat geeft hoop. Ook MIND wil graag mensen met elkaar blijven verbinden: niemand hoeft er alleen voor te staan. En daarom hebben we samen met Out of the Box een virtuele huiskamer ingericht, waarin we vragen beantwoorden en gesprekken voeren met ervaringsdeskundigen en experts. 

Tijdelijk on hold

Helaas hebben we de livestream ‘De Huiskamer’, van MIND en Stichting Out of the Box TV, tijdelijk moeten staken. De reden is dat we vanwege bedreigingen van 1 persoon de veiligheid van de gasten en makers van de livestream niet meer kunnen garanderen. De politie is op dit moment bezig met een onderzoek, we hopen dat dit snel tot resultaat leidt en we de livestream zo snel mogelijk weer op kunnen pakken. In de tussentijd blijven we jullie via social media en bijvoorbeeld de pagina wijzijnmind.nl/corona voorzien van leuke en nuttige informatie om deze tijd door te komen.