MIND ontvangt 606.129 euro

2019 MIND Young Academy

Tijdens het Goed Geld Gala van de VriendenLoterij op 11 februari heeft Stichting MIND een cheque ter waarde van 606.129 euro in ontvangst genomen.

Tijdens het gala van de Goede Doelen Loterijen worden traditiegetrouw de jaarlijkse giften aan goede doelen bekendgemaakt.

De VriendenLoterij trapte gisteren de reeks gala’s af in het Scheepvaartmuseum. Onthuld werd dat de VriendenLoterij, de loterij voor gezondheid en welzijn, dit jaar -dankzij de trouwe loterijdeelnemers- een recordbedrag van 61,1 miljoen euro kan verdelen onder 54 Nederlandse goede doelen.

Deelnemers loterij maken dit mogelijk

Alle deelnemers die het afgelopen jaar meespeelden met de Vriendenloterij maken dit recordbedrag mogelijk. De helft van ieder door hen gekocht lot gaat naar goede doelen die zich richten op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van Nederlanders. MIND wil de deelnemers van de Vriendenloterij hier dan ook hartelijk voor bedanken.

Geld voor een mentaal gezonde jeugd

Met dit geldbedrag gaan wij stappen zetten naar een mentaal gezonde jeugd in Nederland. Zo kunnen we belangrijke projecten helpen realiseren en het onderwerp agenderen bij de politiek, zodat er op scholen structureel aandacht aan psychische gezondheid besteed gaat worden. De MIND Young Academy (www.mindyoungacademy.nl) , die al op meer dan 250 scholen draait, is al een grote eerste stap die mede gefinancierd is door De VriendenLoterij in 2017.