MIND overhandigt MIND Antonie Kamerling Award aan Merlijn Kamerling

20220215 Merlijn Kamerling en Marjan MIND

Vandaag had MIND een mooie ontmoeting met Merlijn Kamerling om te praten over zijn boek Nu Ik Je Zie en zijn documentaire Antonie en Merlijn: 10 jaar later, over het leven met en de dood van zijn vader Antonie Kamerling, en hoe hij hiermee omgegaan is. Merlijn heeft veel losgemaakt met zijn boek en documentaire en heeft veel mensen ertoe aangezet te gaan praten over hun eigen worstelingen en psychische problemen. Net als zijn moeder Isa Hoes vanaf 2013 gedaan heeft met haar boek Toen Ik Je Zag, dat MIND in 2015 beloonde met de Psyche Mediaprijs. We spraken met Merlijn over het belang van openheid en hoe we als MIND met hem kunnen samenwerken om de bespreekbaarheid van psychische problemen verder te bevorderen. Want dat is helaas nog steeds hard nodig, omdat het voor veel mensen nog moeilijk is om erover te praten.
 

MIND Antonie Kamerling Award

Na overleg met Isa en de familie van Antonie veranderde MIND de naam Psyche Mediaprijs in MIND Antonie Kamerling Award. Als eerbetoon aan Antonie Kamerling en zijn naasten, en vanwege de grote hoeveelheid aandacht die Isa Hoes met haar boek genereerde voor mensen met psychische problemen. We hebben besloten om deze Award vandaag aan Merlijn te overhandigen, en hem te bedanken voor de wijze waarop hij ook op zijn beurt veel openheid heeft gecreëerd in de Nederlandse samenleving.

Merlijn vindt het belangrijk om aandacht te blijven besteden aan mentale gezondheid en daarom gaan we de komende tijd kijken op welke wijze we hierin samen kunnen optrekken. Deze ontmoeting was in ieder geval erg inspirerend en waardevol voor ons. We zijn blij dat Merlijn heeft bijgedragen aan het praten over psychische aandoeningen zonder (zelf)stigma.  
 

Meer thema's