Werk en mentale gezondheid

Werkstress afbeelding nieuws

Hoe help je jezelf, je collega's en medewerkers om mentaal gezond te blijven op werk? En hoe vind je een baan als je te maken hebt met psychische klachten? Vind hier tips en challenges voor werkgevers en werknemers om mentaal fit te blijven én informatie over hoe je een baan kunt vinden en houden. 

Hoe begin je een gesprek over mentale gezondheid op je werk?

MIND Not myself today is een bewezen en unieke aanpak voor mentale gezondheid op de werkvloer. Je kan elk moment in het jaar starten met het programma. MIND Not myself today bevat praktische tools voor werkgevers en werknemers om het gesprek over mentale gezondheid te beginnen, met:

  • kant-en-klare activiteiten om medewerkers te betrekken,
  • verschillende modules en communicatiematerialen om een positieve en inclusieve werksfeer te stimuleren,
  • onderwerpen zoals werken met emoties, stress aanpakken, een positieve werkcultuur bouwen en open communiceren. 

Lees hier meer over het programma Not myself today.

Meer weten over het programma of gelijk aan de slag? Neem contact op met Roeland Boes. 

Ben jij manager of HR medewerkers? En ben je op zoek naar een training. Vraag een training aan: In gesprek over psychische diversiteit op de werkvloer. 

Hoe blijf je mentaal fit op je werk?

Als je als werknemer lekker in je vel zit, heeft dit een positieve invloed op je werk. Maar hoe krijg je dit voor elkaar? Op MIND Your Business vind je handige tips, handvatten en informatie om gezond te blijven of te worden.

Op zoek naar werk of ondersteuning bij je werk?

Ben je op zoek naar werk maar weet je niet waar je moet beginnen? Heb je behoefte aan ondersteuning op je werk? Of wil je meer weten over de verschillende regelingen? Wij geven je alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan.

Hoe zet MIND zich in?

MIND komt op voor de positie van mensen met psychische klachten op de arbeidsmarkt en voor de rechten van mensen die te maken krijgen met psychische klachten. We doen dit door: 

  •  te lobbyen bij Tweede Kamerleden over wet- en regelgeving,
  • deel te nemen aan projecten en samenwerkingsverbanden. 

Lees meer over hoe MIND zich inzet voor mensen met psychische klachten op de arbeidsmarkt.

Ervaringen met mentaal fit op werk

Trudy: "De drie maanden opname kwamen tijdens het eerste jaar van mijn nieuwe baan. Ik ging er al vanuit dat ik ontslagen zou worden. Maar het ongelooflijke gebeurde. Ondanks dat ik langdurig ziek zou blijven, werd mijn jaarcontract omgezet in een vast contract. Toen ik daar blij op reageerde gaf de reactie me nog meer kracht: "Je bent zo'n goede medewerker, we willen je niet kwijt"".  

Lees het hele ervaringsverhaal van Trudy

Meer informatie

Meer thema's