Marco zijn herstel

Met mijn verhaal wil ik laten zien dat herstel wel degelijk mogelijk is hoe diep je ook bent gegaan. Ik heb vele diagnoses verzameld waaronder de zeker niet fijne combinatie maximaal autisme en adhd met daaruit vloeiend angst en dwangstoornissen, zware depressie en suïcide klachten en pogingen. In ruim 20 jaar bereikte ik hoge pieken maar ook hele diepe dalen. Dit veranderde toen ik voor de eerste keer een ervaringsdeskundige ontmoete binnen de GGZ, ze vertelde mij haar ervaringsverhaal en dat kwam zo binnen omdat het heel erg leek op mijn verhaal wat ik allemaal had meegemaakt. 

Op een of andere manier heb ik toen het licht gezien en tegen mezelf gezegd van wat zij doet dat wil ik ook bereiken. Ik ben echt keihard aan mezelf gaan werken met alle hulp vanuit de GGZ, ambulante hulpverlening, emdr therapie en de vele gesprekken met mijn vaste psycholoog en met resultaat. Het resultaat was dat ik 6 jaar geleden de 4-jarige HBO opleiding ervaringsdeskundige met goed gevolg heb doorlopen. Het was wel een hele opgave want 4 jaar lang alles wat je leert reflecteren op je zelf is geen makkelijke opgave, maar ook daar heb ik mezelf nog beter leren kennen. 

Ik ben daarna eerst gaan werken binnen een instelling die ambulante begeleiding bied aan mensen met psychische klachten en heb daar een mooi netwerk kunnen opbouwen. Na 2 jaar vond ik het wel genoeg en besloot ik de stoute schoenen aan te doen voor mezelf verder te gaan. Ik ging een plan maken hoe, een naam verzinnen en vervolgens een website bouwen die tot op de dag van vandaag nog vaak wordt bezocht en gelezen. Je kunt mij vinden op www.powerherstel-breda.nl 

Op bovenstaande site kun je ook heel mijn ervaringsverhaal lezen. En nu begeleid en ondersteun ik als ervaringsdeskundige mensen die net als ik jaren geleden het erg moeilijk hebben, maar ze wel te stimuleren voor herstel te kiezen, want ik zeg eigenlijk altijd opgeven kun je altijd nog. En ik heb geleerd dat in vele van ons een vechter zit en dat mensen uit die negatieve spiraal willen komen. En wat ik heb geleerd is dat dit met een ervaringsdeskundige niet makkelijker gaat maar wel mogelijk is omdat een ervaringsdeskundige naast je staat en niet tegenover je, je hebt samen iets meegemaakt dat een band en vertrouwen geeft en dat zijn de essentiële dingen voor het begin van herstel.

 Momenteel begeleid ik vooral kinderen, jeugdigen en jong volwassenen van 8 tot 25 jaar, maar ook ouderen bied ik een luisterend oor en kan ik op afstand ondersteuning bieden. Wat ik nu heb bereikt en doe geeft me zo ontzettend veel energie dat ik nooit iets anders meer zou willen doen. Maar dit is ook niet niet onopgemerkt gebleven bij landelijke organisaties, zo ben ik nu ook gespreksbegeleider bij de depressieverening en ben ik ondertussen via 113 ook gecertificeerd in suïcide preventie bij jongeren en volwassen. Ik hoop dat mijn verhaal mensen aan het denken gaat brengen dat ondanks dat het leven niet over rozen gaat er altijd een weg omhoog is, en daarvan ben ik het levende bewijs. Mocht je je verhaal kwijt willen dan kan en mag je natuurlijk geheel vrijblijvend en in een veilige omgeving altijd contact met me opnemen.

Meer ervaringsverhalen