Over MIND

Samen verbeteren we de psychische gezondheid in Nederland

MIND wil psychische gezondheid bevorderen en alle mensen die hiermee te maken hebben ondersteunen:

  •  MIND is een onafhankelijke maatschappelijke organisatie die zich sterk maakt voor een psychisch gezonder Nederland en een stem geeft aan alle mensen met (beginnende) psychische klachten en hun naasten. 
  • MIND is hét aanspreekpunt in Nederland voor alle vragen rond psychische gezondheid. 
  • We strijden voor een betere behandeling en ondersteuning en voor meer begrip en respect in de samenleving. 
  • MIND is er voor iedereen die zelf of in zijn omgeving te maken heeft met psychische klachten: jong en oud, patiënt en naasten, kind en ouders, lichte klachten en ernstige problematiek. 
  • MIND biedt informatie, advies en ondersteuning, online, telefonisch en overal in het land. Zodat niemand er alleen voor staat.

Iedereen die nu of in de toekomst te maken heeft met psychisch leed moet kunnen rekenen op begrip, ondersteuning en goede zorg. Samen met onder meer landelijke en regionale cliënten- en familieorganisaties, cliëntenraden, familieraden, zelfregie-initiatieven, ambassadeurs, donateurs en partners werken we aan een samenleving die psychische gezondheid koestert, daarin investeert en alles doet om onnodig psychisch leed te voorkomen.

YouTube videos worden niet getoond omdat je social media cookies uitgeschakeld heb. Bekijk hier de video op YouTube of pas hier je Cookie instellingen aan.

Organisatie

MIND bestaat uit Stichting MIND en Vereniging MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid (kortweg: MIND Platform). 

Er zijn geen resultaten gevonden. Controleer de spelling of probeer een andere zoekterm.

Stichting MIND biedt voorlichting over mentale gezondheid, biedt anoniem hulp en advies via de professionele hulpverleners van MIND Korrelatie, en organiseert acties en evenementen met een groot taboedoorbrekend karakter die bijdragen aan meer openheid en begrip. Wij stimuleren onderzoek op onderwerpen van de met/door de achterban opgestelde MIND Kennisagenda om mentale gezondheid te bevorderen en behandelingen beter af te stemmen op de wensen van de persoon met een psychische aandoening en hun naasten. 

Stichting MIND heeft een Raad van Toezicht die toezicht houdt op de directeur. 

Vereniging MIND Platform heeft 23 lidorganisaties en werkt samen met meer dan honderd cliënten-/naastenorganisaties en zelfregie-/herstelinitiatieven in Nederland. De vereniging MIND Platform heeft een Algemene Ledenvergadering, bestuur en directeur

De Raad van Toezicht bestaat voor een deel uit het bestuur van MIND Platform en de directeur is verbonden aan beide rechtspersonen.

Door de krachten te bundelen maakt MIND verschil voor de mentale gezondheid in Nederland. Bij MIND werken 75 medewerkers, aangevuld met bureauvrijwilligers. In de manier waarop we werken staat het realiseren van impact centraal. Dat doen we in zes teams: 

Onze ervaringsdeskundige vrijwilligers werken vanuit het MIND Expert Center (MEC). Via het MEC vertellen zij hun verhaal bij onder meer bedrijven, op congressen en in de media, waardoor kennis wordt vergroot, taboes en vooroordelen worden verbroken en er meer begrip en ruimte komt voor mensen met psychische problemen. Daarnaast heeft MIND een groot netwerk van mensen die regelmatig iets extra’s voor MIND willen doen, en actief zijn bij onze acties en evenementen.

Voorlichting

De informatie op onze website wordt geschreven in samenwerking met psychologen en psychiaters, lidorganisaties van MIND, contentspecialisten en waar nodig worden specialisten uit het werkveld om hun expertise gevraagd. Hiermee proberen we zo’n betrouwbaar mogelijke informatie te geven. Zie je toch een foutje staan, laat het ons weten via info@wijzijnmind.nl