Over MIND

Samen verbeteren we de psychische gezondheid in Nederland

MIND wil psychische gezondheid bevorderen en alle mensen die hiermee te maken hebben ondersteunen:

  •  MIND is een onafhankelijke maatschappelijke organisatie die zich sterk maakt voor een psychisch gezonder Nederland en een stem geeft aan alle mensen met (beginnende) psychische klachten en hun naasten. 
  • MIND is hét aanspreekpunt in Nederland voor alle vragen rond psychische gezondheid. 
  • We strijden voor een betere behandeling en ondersteuning en voor meer begrip en respect in de samenleving. 
  • MIND is er voor iedereen die zelf of in zijn omgeving te maken heeft met psychische klachten: jong en oud, patiënt en naasten, kind en ouders, lichte klachten en ernstige problematiek. 
  • MIND biedt informatie, advies en ondersteuning, online, telefonisch en overal in het land. Zodat niemand er alleen voor staat.

Iedereen die nu of in de toekomst te maken heeft met psychisch leed moet kunnen rekenen op begrip, ondersteuning en goede zorg. Samen met onder meer landelijke en regionale cliënten- en familieorganisaties, cliëntenraden, familieraden, zelfregie-initiatieven, ambassadeurs, donateurs en partners werken we aan een samenleving die psychische gezondheid koestert, daarin investeert en alles doet om onnodig psychisch leed te voorkomen.

YouTube videos worden niet getoond omdat je social media cookies uitgeschakeld heb. Bekijk hier de video op YouTube of pas hier je Cookie instellingen aan.

Organisatie

MIND bestaat uit Stichting MIND en Vereniging MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid (kortweg: MIND Platform). 

Er zijn geen resultaten gevonden. Controleer de spelling of probeer een andere zoekterm.

Stichting MIND is een fondsenwervende organisatie die onder andere publieksvoorlichting geeft en anoniem hulp en advies biedt via de hulpverleners van MIND Korrelatie. Stichting MIND heeft een Raad van Toezicht die toezicht houdt op de directeur. 

Vereniging MIND Platform heeft 19 lidorganisaties en werkt samen met meer dan honderd cliënten-/naastenorganisaties en zelfregie-/herstelinitiatieven in Nederland. De vereniging MIND Platform heeft een Algemene Ledenvergadering, bestuur en directeur

De Raad van Toezicht bestaat voor een deel uit het bestuur van MIND Platform en de directeur is verbonden aan beide rechtspersonen.

Voorlichting

De informatie op onze website wordt geschreven in samenwerking met psychologen en psychiaters, lidorganisaties van MIND, contentspecialisten en waar nodig worden specialisten uit het werkveld om hun expertise gevraagd. Hiermee proberen we zo’n betrouwbaar mogelijke informatie te geven. Zie je toch een foutje staan, laat het ons weten via info@wijzijnmind.nl