Fondsen op Naam

MIND heeft vijf Fondsen op Naam. Dit is een Fonds met een specifieke doelbestemming. Je kunt voor een Fonds op Naam geen aparte aanvraag indienen, behalve voor het Fundashon Boy Winkel. Subsidieaanvragen voor de andere Fondsen op Naam moeten binnen het nieuwe beleid en programma's van Stichting MIND passen.

Momenteel beheert Stichting MIND de volgende Fondsen op Naam:

Als je vragen hebt over bovenstaande Fondsen op Naam, kun je contact opnemen via ben.roelands@wijzijnmind.nl

Schenken

Een Fonds op Naam is een bijzondere vorm van schenken. Je kunt een eigen Fonds op Naam instellen door een bedrag te schenken bij leven of via een testamentaire beschikking. Als initiatiefnemer van een Fonds op Naam bepaal je zelf de doelstelling - binnen het werkterrein van Stichting MIND - en de tenaamstelling. Dat kan bijvoorbeeld de naam van een persoon zijn of een naam die verwijst naar de doelstelling. Stichting MIND beheert het vermogen en verzorgt de toekenning van aanvragen uit het fonds, uiteraard volgens de richtlijnen die in overleg zijn opgesteld. 

Voor de schenker is het Fonds op Naam fiscaal aantrekkelijk, met name als het vermogen via een lijfrenteschenking in vijf achtereenvolgende jaren wordt opgebouwd.

Voor wie

Voor iedereen die de geestelijke gezondheidszorg met een grote schenking wil steunen, is een Fonds op Naam een persoonlijke en aantrekkelijke vorm van schenken. We informeren je graag uitgebreid over de mogelijkheden, afgestemd op uw persoonlijke wensen. Je kunt ons bereiken op telefoonnummer 033 - 30 32 333 of via roeland.boes@wijzijnmind.nl.