Flyers met tips en informatie

Heb jij of iemand in je omgeving last van psychische klachten en wil je graag tips hoe je hier het beste mee om kan gaan? Wij hebben een uitgebreid aanbod aan flyers met handvatten bij verschillende psychische problemen. De flyers zijn gemakkelijk en gratis per e-mail aan te vragen. Deze pagina wordt momenteel aangevuld. Dus staat het onderwerp wat je zoekt er niet tussen? Houd dan de pagina in de gaten of lees meer informatie over het onderwerp via A t/m Z.

NB. In sommige flyers staan tips die in deze tijd van corona niet van toepassing zijn, bijvoorbeeld 'ga voor ontspanning naar een wellness'. Hopelijk spreekt dit voor zich. Probeer dan een alternatief of een van de andere tips.

Depressie

Als je somber bent, is het belangrijk om inzicht te krijgen in je klachten en om te weten wat je er zelf aan kunt doen. In deze gratis flyer vertellen we je meer over het ontstaan van een depressie en geven we je tips hoe je het beste kunt handelen wanneer je last hebt van aanhoudende somberheid.

Depressie-CTA

Depressie in je omgeving

Wat kun je dan doen om je naaste met een depressie te helpen? Hoe ben je tot steun, wat zeg je wel en wat juist niet, en waar kun je terecht voor meer specifieke informatie? We stelden een gratis flyer samen met tips.

Depressie-naasten-CTA

Grenzen stellen

Door het stellen van grenzen kun je aan een ander duidelijk maken wat je wel en niet wilt. En kom je daarvoor op als het nodig is. Maar hoe kom je erachter waar jouw grenzen liggen? En hoe geef je je grenzen vervolgens aan? Je leest er meer over in deze flyer.
 

Grenzen-stellen-CTA

Mindfulness

Met Mindfulness leer je te leven in het hier en nu. Aandacht en bewust met handelingen en gedachten om te gaan. In deze flyer geven we je tips en oefeningen om er zelf thuis mee aan de slag te gaan.

Mindfulness-CTA

Narcisme

Wat kun je doen wanneer je een familielid, vriend(in) of partner hebt met een narcistische persoonlijkheidsstoornis? Dit kan voor je naaste maar ook voor jou heel ingrijpend zijn. We hebben een flyer samengesteld met informatie en tips hoe hiermee om te gaan.  

narcisme-CTA

Paniekaanval

Een paniekaanval voelt als een intense aanval van angst en spanning. Zo'n aanval kan als heel heftig ervaren worden en je zelfs gaan belemmeren in je dagelijkse leven. We stelden daarom een flyer met tips samen die je kunnen helpen wanneer je wel eens een paniekaanval ervaart. 

paniekaanvallen-CTA

Piekeren

Als je veel piekert is het belangrijk om te leren hoe je dit kunt inperken. Met de tips en technieken in deze gratis flyer kun je concrete stappen zetten om je piekergedrag te veranderen.

Piekeren-CTA

Sociale angst

Sociale angst kan je flink belemmeren in het dagelijks leven. We stelden een flyer samen met tips en oefeningen om met sociale angst om te leren gaan en deze zodoende te laten verminderen. Op deze pagina is de flyer gratis per e-mail aan te vragen.

Sociale_angst-CTA

Stress

Wil je weten hoe je ongezonde stress kunt voorkomen? Lees het in onze flyer 'Omgaan met stress'. Vraag deze gratis aan en ontvang de flyer direct in je mail. 

Stress-CTA