Gratis flyers

Heb jij of heeft iemand in je omgeving last van psychische klachten en wil je graag tips hoe je hier het beste mee kan omgaan? MIND biedt een uitgebreid aanbod aan flyers met handvatten bij verschillende psychische problemen. De flyers zijn gemakkelijk en gratis per e-mail aan te vragen. Deze pagina wordt momenteel aangevuld. Dus staat het onderwerp wat je zoekt er niet tussen? Houd dan de pagina in de gaten of lees meer informatie over het onderwerp op onze website: via de zoekfunctie, of het 'A t/m Z' overzicht onder het kopje Psychische Klachten in het hoofdmenu. NB. In sommige flyers staan tips die in deze tijd van corona niet van toepassing zijn, bijvoorbeeld 'ga voor ontspanning naar een wellness'. Hopelijk spreekt dit voor zich. Probeer dan een alternatief of een van de andere tips.

Ouders van jongeren met ADHD

In deze flyer krijg je als ouder van een jongere met ADHD verschillende tips die je op weg helpen bij de omgang met jouw kind.

Aanvragen per e-mail

Burn-out

Als je een burn-out hebt, voel je je lichamelijk en geestelijk totaal uitgeput. In deze flyer geven we tips bij een burn-out.

Aanvragen per e-mail

Depressie

Als je vaak somber bent is het is belangrijk om inzicht te krijgen in je klachten. In deze gratis flyer staan tips en informatie over een depressie.

Aanvragen per e-mail

Depressie in je omgeving

Wat kun je dan doen om je naaste met een depressie te helpen? Hoe ben je tot steun? We stelden een gratis flyer samen met tips en informatie.

Aanvragen per e-mail

Examenstress ouders

In deze flyer krijg je 10 tips wat je als ouder kunt doen om je kind te helpen bij examenstress.

Aanvragen per e-mail

Grenzen stellen

Hoe kom je erachter waar jouw grenzen liggen? En hoe geef je die grenzen vervolgens aan? Je leest er meer over in deze flyer.

Aanvragen per e-mail

Maak je gedachten helpend

In deze flyer vind je 2 oefeningen uit de cognitieve gedragstherapie om je gedachten helpend te maken.

Aanvragen per e-mail

Mindfulness

Mindfulness leert je leven in het hier en nu. Aandacht en bewustwording. In deze flyer vind je tips en oefeningen voor thuis.

Aanvragen per e-mail

Narcisme

Wat kun je doen wanneer je een familielid, vriend(in) of partner hebt met een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Je leest er meer over in deze flyer.

Aanvragen per e-mail

Nee zeggen

Last van stress? Zeg vaker nee! In deze flyer vind je oefeningen en tips om vaker nee te leren zeggen. Vraag de flyer gratis aan.

Aanvragen per e-mail

Paniekaanvallen

Een paniekaanval kan heel heftig voelen en je zelfs gaan belemmeren in je dagelijkse leven. We stelden een gratis flyer samen met tips.

Aanvragen per e-mail

Piekeren

Als je veel piekert is het belangrijk om te leren hoe je dit kunt inperken. In deze flyer staan concrete tips om je piekergedrag te veranderen.

Aanvragen per e-mail

Slapeloosheid

Slaap je niet goed? Dan is het belangrijk om daar iets aan te doen. Vraag nu onze gratis flyer aan met tips bij slapeloosheid.

Aanvragen per e-mail

Sociale angst

Sociale angst kan je flink belemmeren in het dagelijks leven. In deze flyer staan tips en oefeningen om met sociale angst om te gaan

Aanvragen per e-mail

Stress

Wil je weten hoe je ongezonde stress kunt voorkomen? In deze flyer ‘omgaan met stress’ staan meerdere tips om je daarbij te helpen.

Aanvragen per e-mail

Nalaten aan MIND

Geeft u om een psychisch gezonde toekomst? In deze brochure over nalaten aan MIND leest u meer over de mogelijkheden.

Aanvragen per e-mail