Mijn angststoornis omzetten in iets waar ik enorm trots op ben

Sociale angststoornis

Mijn naam is Tim van Rooijen en in 2017 ontwikkelde ik een sociale angststoornis toen ik begon met fulltime werken. Een jaar later overleed mijn vader door zelfmoord en daarna was ik er nog veel erger aan toe. Na jaren therapie en het lezen van andermans zelfhulpboeken kan ik nu zeggen dat ik de rust heb teruggevonden. 

Ik ben heel erg geholpen door Cognitieve Gedragstherapie met de focus op exposure oefeningen, hoe zwaar dit soms ook was. Na mijn therapie ben ik hier zelf mee aan de slag gegaan. Maar ik merkte dat er nog meer in zat, dus heb ik een persoonlijke ontwikkelingstraining (NLP) gevolgd. Dit heeft mij erg geholpen om mijn identiteit vorm te geven en hiernaar te leven. Tot slot heb ik bij een terugval nogmaals therapie gevolgd en dit keer gefocust op Acceptatie en Commitment Therapie. Tot deze therapie was ik continue bezig om zo snel mogelijk van mijn angsten af te komen. Maar sinds deze sessies heb ik leren accepteren dat het nooit helemaal weggaat en dat dat okee is. Gek genoeg heeft dat mijn angsten juist verminderd. Ik vecht er niet meer tegen, maar accepteer het als een onderdeel van mij. 

Ik blijf mijzelf wel nog steeds uitdagen om mijn grenzen te verleggen, maar het is niet meer zo'n obsessie als dat het was. Het toppunt van het verleggen van mijn grenzen is het schrijven van mijn eigen boek (ABC for Anxiety and Stress Relief). In mijn boek beschrijf ik de verschillende lessen die ik heb geleerd in de zwaarste jaren van mijn leven. Deze lessen zijn voornamelijk gericht op het verminderen of voorkomen van angsten en overmatige stress. Ik heb mijn angststoornis als iets verschrikkelijks ervaren. Ik ben er nog niet helemaal overheen, maar het hindert mij niet meer in mijn dagelijkse leven. Ook kan ik inmiddels heel veel dingen aan die ik aan het begin van mijn stoornis niet voor mogelijk had gehouden. Ik deel mijn verhaal in de hoop dat anderen met (sociale) angsten hun proces kunnen versnellen en comfortabeler kunnen doorlopen. Mocht je nieuwsgierig zijn of vragen voor mij hebben, vindt mijn informatie en contactgegevens dan op mijn website abcforanxiety.com

Meer ervaringsverhalen