Van GGZ cliënt naar Coach en psycholoog in opleiding

Hoi Allen, (disclaimer: kan triggers bevatten over dwang, misbruik en isoleercellen.)

Ik ben Joyce, 24 jaar, uit Katwijk aan de Rijn. Ik heb zelf heel lang in de psychiatrie gezeten in mijn jeugd. Ik had ernstige anorexia waarbij ik een gedwongen opname kreeg met dwang voeding en vocht. Dit was en hell. Mijn dagen spendeerde ik vooral in een isoleercel. 

Ik werd te "complex" genoemd en "onhandelbaar". na jaren dwang op verschillende manieren in vele klinieken, kwam het punt dat ik voor herstel ging. Ik kreeg behandelaren die niet boven mij wilde staan met machtsspelletjes, maar behandelaren die er altijd voor mij waren. Ik starte EMDR (trauma behandeling) en kreeg therapie voor mijn anorexia. Het leek even vooruit te gaan, maar als snel viel ik terug in oude patronen. Ik werd misbruikt en dacht: als ik mijzelf zo erg verhonger dat ik niet meer "mooi" eruit zie zal het stoppen en ben ik veilig. Maar veilig was ik nooit. Het werd een wekelijkse bedoeling waarbij ik vaak gewond raakte. 

na jaren lang ziekenhuis in en uit, kwam er een wijkagent die mij serieus nam en mij beschermde. Na een aantal jaar kon ik het hoofdstuk misbruik afsluiten. Alleen in mijn hoofd lukte het niet. Ik was puur getraumatiseerd. Ik heb 6 jaar lang hiervoor EMDR moeten doen, maar nu kan ik het achter mij laten liggen en gaan leven. iets wat ik al lang niet had gedaan. Ik starte een studie ggz coach met specialisatie autisme en gedragsproblematiek en haalde mijn diploma met een 7.7. Hierna ben ik begonnen met een psychologie studie in Leiden. Deze hoop ik binnenkort af te ronden. Ik ben ook mijn eigen coaching bedrijf begonnen, waarbij ik psycho-educatie en begeleiding geef.

Momenteel kan ik zeggen dat ik oprecht weer gelukkig ben en weer het leven leef. Ik heb zo enorm hard gevochten voor herstel en het was het zo waard. Zeker ging het met ups en downs, maar ik ben gewoon gelukkig en dan had de 17 jarige Joyce nooit kunnen geloven. Ik dacht altijd dan ik m'n 20e niet ging halen, maar momenteel ben ik 24 en gelukkig in het leven. Vecht voor jezelf. Het leven is het waard! Liefs, Joyce

Volg mij op insta onder de naam @coachingbyjoyce.

Meer ervaringsverhalen