Vandaag wil ik je iets vertellen over mijn leven

Vandaag wil ik je iets vertellen over mijn leven. Het was een puinhoop, en zo af en toe is dat het nog. Ik heb veel heftige dingen meegemaakt. Dingen die je niet hoort mee te maken als kind, als puber. Ik ben altijd het buitenbeentje geweest. Dat was mijn leven, ik hoorde er niet bij, ik was de minste van de groep.

Op 15-jarige leeftijd ging ik naar het MBO. Ik maakte mijn HAVO niet af omdat ik een opleiding wilde gaan volgen en zodat ik niet meer bij mijn pesters in de klas zat. Op de school waar ik toen kwam was ik opeens niet meer het buitenbeentje. Ik hoorde bij de klas en kreeg vriendinnen. Dit was ik niet gewend. Toen ging het fout, ik snapte de hele situatie niet meer en ik snapte niet waarom ik nu opeens wel vriendinnen had. Ik raakte depressief. Ik begon mezelf pijn te doen, ik mocht niet huilen van mezelf. Ik wist niet meer waarom ik wilde leven. Toen er vervolgens ook nog een foute jongen om de hoek kwam kijken was ik helemaal de weg kwijt. Ik kreeg groepsbehandeling, 14 weken lang, 5 dagen per week. Ik heb veel dieptepunten tijdens mijn behandeling doorgemaakt. Ik ben weggelopen, wilde niet meer.

Verschillende dingen hielpen mij op die nare momenten. - De groepsleiders en groepsgenoten zochten mij op en maakten weer contact. - Ik had rust nodig, rust in mijn hoofd, daarvoor bood de arts mij medicatie. - Ook heb ik veel muziek geluisterd, soms zo hard, dat de gedachten in mijn hoofd nog slechts achtergrondgeruis waren. - Soms ging ik ook maar gewoon door, niet teveel aandacht geven aan mijn negatieve gedachten en gevoelens. Gewoon de training volgen en contact hebben met de groepsgenoten.

De conclusie hiervan voor mij is dat het zo ontzettend belangrijk is om in contact te blijven. Stel je hart open voor goede mensen in je omgeving. Ik leerde omgaan met mijn negatieve zelfbeeld: Ik mag er gewoon zijn en ik wordt gewaardeerd door anderen. Ik kon weer hulp vragen. Ik mocht weer huilen van mezelf. Ook kreeg ik weer een toekomstbeeld: ik wil een lieve man, kinderen en werken met jongeren om zo een inspiratie te zijn voor hen, ook wil ik meer creatief bezig zijn om zo ook te kunnen uiten wat ik voel.

Soms gaat het nog niet zoals ik wil, ik heb, ook 3 jaar later nog steeds terugvalmomenten. Maar ik kan ook weer genieten, genieten van momenten met mezelf. Genieten van momenten samen met anderen. Ik heb genoeg gereedschap in mijn rugzak meegekregen om te kunnen dealen met mezelf.

Meer ervaringsverhalen