Aanmelden voor Leergang Maatschappelijk Ondernemen 2024

Aanmelden kan tot en met 17 december 2023

Aanmelden Leergang Maatschappelijk Ondernemen 2024

Zelfregie- en herstelinitiatieven - in de wijk, laagdrempelig, voor en door, vernieuwend- ontstaan op steeds meer plekken in Nederland. Hun waarde wordt inmiddels ook onderschreven door het Integraal Zorg Akkoord. Toch hebben veel initiatieven moeite om duurzaam impact te maken. Dat heeft onder andere te maken met een gebrek aan (structurele) financiering en organisatievraagstukken. Daarom organiseren MIND, Oranje Fonds, NVZH en IPW de leergang maatschappelijk ondernemen voor zelfregie- en herstelinitiatieven in het kader van het programma Herstel Dichtbij.

In 2024 zal de vijfde editie van deze leergang plaatsvinden. De leergang is bedoeld voor ervaringsdeskundige initiatiefnemers en 'tweede generatie' coördinatoren die een zelfregie- en/of herstelinitiatief voor mensen met een psychische kwetsbaarheid (helpen) runnen. Ben jij initiatiefnemer, werk je bij een zelfregie- en herstelinitiatief, of wil je een initiatief starten? Ben je ondernemend ingesteld en wil je de volgende stap zetten? Wil jij de volgende fase voor zelfregie- en herstelinitiatieven aanjagen? Meld je dan uiterlijk 17 december 2023 aan voor de Leergang Maatschappelijk Ondernemen 2024!

In de leergang doorlopen we alle stappen die nodig zijn om zo’n initiatief tot een succes te maken. Je geeft antwoord op de vragen: Wat is de impact die je met je initiatief wilt maken? Hoe positioneer en verkoop je jezelf? Op wie richt je je initiatief? Hoe zorg je dat je de juiste dingen blijft doen? Hoe zorg je voor blije mensen en een gezonde organisatie? Hoe richt je je bedrijfsvoering effectief in? En: hoe zorg je voor duurzame financiering? Je wordt je bewust van de positionering, de financiën, bedrijfsvoering en de mens en organisatie achter je initiatief. Voor meer informatie kun je de studiehandleiding van de leergang van vorig jaar bekijken.

Deelname is gratis, maar we vragen wel commitment. Deelname vraagt veel eigen tijd, naar schatting minstens één dag (8u) per maand. In deze tijd werk je aan een (aangescherpt) businessplan vol nieuwe ontwikkelmogelijkheden voor je initiatief.

Praktisch

De sessies zullen plaatsvinden in het Huis voor de Gezondheid in Amersfoort (naast het station). De plenaire sessies zijn op de volgende woensdagen gepland:

  • 7 februari 2024, 10.00-14.00
  • 27 maart 2024, 10.00-14.00
  • 29 mei 2024, 10.00-14.00
  • 3 juli 2024, 10.00-14.00
  • 9 oktober 2024, 10.00-14.00
  • 11 december 2024, 10.00-14.00

Tussen de sessies in zullen vijf digitale coachingssessies plaatsvinden en wordt van je verwacht dat je huiswerk maakt tussen de sessies door.

Aanmelden

Aanmelden voor de Leergang Maatschappelijk Ondernemen 2024 kan tot uiterlijk 17 december door dit formulier in te vullen. Daarin word je gevraagd om een aantal vragen te beantwoorden. Op basis daarvan, en eventueel nader telefonisch contact, zullen we deelnemers voor de leergang selecteren. Er zijn maximaal 20 plekken beschikbaar. Als er meer aanmeldingen zijn dan plekken krijgen deelnemers uit het programma Herstel Dichtbij voorrang. Heb je vragen? Mail die dan naar thijs@publiekewaarden.nl.

Meer nieuws