Sanne in RTL Live over het verlies van haar vriend

SanneNOAH_foto vanSanne

Documentairemaker Sanne Kooiman was vanavond te gast bij RTL Live, samen met de directeur van MIND en het Landelijk Platform GGz Marjan ter Avest. Sanne vertelde onder meer over haar documentaire 'To my loved ones', die ze maakte naar aanleiding van de zelfdoding van haar vriend. Marjan ter Avest benadrukte hoe belangrijk het is dat je open over psychische problemen zoals depressie kunt praten en wat MIND gaat betekenen om dit soort problemen bespreekbaar te maken. 

Sanne vertelde dat haar vriend nooit over zijn depressie had gesproken: "Mijn eerste gedachte was dat het Dennis niet was want dat zou hij nooit doen en toen bleek het wel zo te zijn. Hij heeft dat heel goed voor zich weten te houden." Marjan: "Depressie blijft vaak onbesproken, er is een taboe als het gaat om psychische klachten. Met MIND willen we ervoor zorgen dat deze problemen bespreekbaar worden. De problemen worden groter als je ermee blijft rondlopen."

Event prestatiedruk

Tijdens het maken van haar nieuwe documentaire over prestatiedruk onder jongeren viel het Sanne op hoeveel jongeren er wel niet last hebben van de druk om te presteren. Op dit moment zijn MIND, Sanne en docu-maakster Ingrid Kamerling in gesprek om een event neer te zetten met als doel jongeren te helpen en landelijke aandacht te vragen voor het probleem prestatiedruk. De bedoeling is om tijdens het event de documentaire 'Stress to impress' in première te laten gaan, inspirerende sprekers aan het woord te laten en een award uit te reiken aan een goed initiatief.

Meer nieuws