5 mooie fietsroutes om je hoofd leeg te maken

fietsroutes-mind-summer-ride-pexels-sebastian-1548771

Fietsen is niet alleen goed voor je lijf, maar ook voor je mentale gezondheid. Het laat je even alles vergeten terwijl je buiten bent en de natuur ziet. Om je te helpen dit te ervaren, hebben onze volgers op social media vijf leuke plekken om te fietsen aangedragen. Deze routes zijn niet alleen supermooi, maar geven je ook een lekker gevoel van rust en vrijheid.

De Wehlse Broeklanden naast Doetinchem

De Wehlse Broeklanden zijn perfect voor een fietsroute die goed is voor je humeur. Dit gebied tussen Doetinchem en Wehl heeft allerlei wegen en paadjes om rustig te fietsen langs velden, boerderijen en mooie plekjes. In dit gebied vind je ook De Greephorst, een natuurspeelpark aan de rand van De Huet. Daar zijn allerlei leuke dingen te doen voor kinderen, zoals spelen in een pipowagen en bij een waterpomp. Ook voor natuurliefhebbers is er genoeg te zien, zoals kikkers die luid kwaken in een vennetje en plekjes om lekker tot rust te komen.

Van Spakenburg naar Harderwijk

Bunschoten-Spakenburg,_Netherlands_-_panoramio_(6)

Als je van Spakenburg naar Harderwijk fietst, maak je een mooie tocht door het Nederlandse landschap met een mix van water, historische dorpen en natuurlijke schoonheid. Spakenburg is een leuk dorpje bij het water waar vroeger veel vissers woonden. Van daaruit fiets je langs de polders en weilanden, waar je grazende koeien en schapen kunt zien. Als je dichter bij Harderwijk komt, zie je steeds meer bossen en open vlaktes met heide. Uiteindelijk kom je in Harderwijk, een gezellig stadje met oude huizen en een levendige haven. Hier kun je ontspannen aan het water, genieten van een wandeling door de oude straatjes.

Langs de Rotte bij Rotterdam

Fietsen langs de Rotte is een geweldige manier om je hoofd leeg te maken en te genieten van de natuur dicht bij Rotterdam. Het natuurgebied de Rottemeren, dat vlakbij Rotterdam ligt, biedt een prachtig landschap met veel water en groen. De rivier de Rotte, die door het gebied stroomt, is een belangrijk onderdeel van de waterafvoer uit de polders boven Rotterdam. Langs de oevers vind je afwisselend water en bossen, met typisch Nederlandse kenmerken zoals molens en gemalen achter de dijken. Het is de perfecte plek om tot rust te komen en te genieten van de serene omgeving.

Van Emmen naar Beilen

Als je begint in Emmen, zie je vooral lange vlakke stukken land met veel gras en paarse heideplanten. Als je naar Beilen fietst, verandert het landschap langzaam. Je komt door bossen, zoals het Sleenerzand en het Mantingerveld, waar het lekker rustig is. Onderweg kom je ook langs kleine dorpjes en oude boerderijen, die laten zien hoe het vroeger was in Drenthe. Richting Beilen wordt het landschap meer open, met grote groene weilanden en akkers. Als je Beilen bereikt, zie je een gezellig dorp met veel groen.

Broek in Waterland, Marken en Monnickendam

Monnickendam,_Zonnepad_-_panoramio

Fietsen rond Broek in Waterland, Marken en Monnickendam is leuk omdat je langs mooie plekjes komt. Broek in Waterland heeft schattige huisjes en grachten, typisch Nederlands dus! Dan ga je naar Marken, een eiland met houten huisjes en een mooi uitzicht over het water. Tot slot kom je in Monnickendam, een gezellig stadje met oude gebouwen en een interessante geschiedenis. Langs de route kun je genieten van de natuur en lekker eten. Kortom, fietsen hier is een geweldige manier om te ontspannen en mooie plekjes te ontdekken.

MIND Summer Ride

Hopelijk kun jij met deze vijf prachtige fietsplekken je hoofd heerlijk leeg maken. Wil je nog meer betekenen voor mentale gezondheid? Doe dan mee met de MIND Summer Ride op donderdag 20 juni, de langste dag van 2024! Van zonsopgang tot zonsondergang kun je jouw fietsuitdaging aangaan en donaties ophalen voor MIND, die zich inzet voor een mentaal gezond Nederland. Doe mee en maak het verschil voor mensen met psychische klachten! Meld je nu aan voor de MIND Summer Ride 2024!

Meer uitgelicht