Steun in coronatijd

banner-corona(5)

De periode waar we nu in zitten is voor veel mensen stressvol. Als je te maken hebt met psychische klachten kan dit nog eens extra gelden. Misschien heb je meer dan anders last van angstsomberheid of andere klachten, of heb je minder hulp vanwege het coronavirus. Zoek je een antwoord op je vragen, contact, hulp, advies of misschien alleen wat afleiding? Dan zit hier vast iets voor je bij!

Praat erover, juist nu

Ook (juist) nu staan onze collega’s van MIND Korrelatie voor je klaar. Bij hen kun je elke werkdag tussen 9.00 en 17.30 terecht voor hulp en advies, via telefoon (0900-1450), chat, WhatsApp en mail. 

Omgaan met psychische klachten

Wil je meer weten over verschillende psychische klachten en zoek je naar tips hoe je hiermee om kunt gaan? Bekijk dan onze flyers over psychische problemen. 

Neem contact op met mensen zoals jij

Via de MIND Connect app kun je in contact komen met gelijkgestemden. Je zoekt op basis van bijvoorbeeld ervaring, leeftijd of interesse naar iemand waar jij contact mee wilt en vervolgens kun je met hem of haar mailen.

Lotgenotencontact

Helpt het jou om te bellen met lotgenoten? Veel van deze landelijke organisaties bieden lotgenotencontact voor mensen met psychische klachten, en hun naasten. 

Voor vragen en meldingen

MIND Live terugkijken

In de zomer en herfst zonden Out of the Box TV en MIND wekelijks de livestream MIND Live uit met onder meer gesprekken met ervaringsdeskundigen en experts over psychische problematiek en actuele thema’s, muziek en interactie. Nieuwsgierig? Kijk ze terug via ons YouTube kanaal.

Initiatieven uit de regio

Veel regionale organisaties voor cliënten en naasten zijn ook online en telefonisch bereikbaar. Je vindt ze in de MIND-Atlas.

Nuttige tips

Afleiding

Online hulp

  • Human Concern - Centrum voor Eetstoornissen organiseert elke week ongeveer twee online therapiesessies in de vorm van webinars. Hier worden verschillende thema's besproken die ten tijde van corona extra uitdagingen met zich mee brengen. 
  • Stichting Jij biedt in deze tijden online hulp aan voor mensen met eetproblemen in de vorm van onder meer online groepsbegeleiding, telefonische steun, chat contact en activiteiten via beeldbellen.
  • Het kenniscentrum Ervaringsdeskundigheid van Rivierduinen biedt online ondersteuning op basis van WRAP.
  • GGZ Noord-Holland-Noord biedt, net als veel andere instellingen, online zelfhulp aan.

Voor kinderen en jongeren

  • De MIND Young Studio maakt al meer dan een jaar content voor jongeren met psychische klachten. De komende weken zijn ze vooral op Instagram te vinden om jongeren te ondersteunen, entertainen en ervaringen en tips uit te wisselen.
  • Het Nederlands Jeugdinstituut geeft tips aan onder andere ouders en jongeren over hoe om te gaan met de gevolgen van het coronavirus.
  • Kinderen kunnen zeker in deze tijd extra bang zijn, op de website Durf te leren staan gratis online angsttrainingen.

Kom in actie

Haken, hardlopen, wandelen, op een paal staan. De mooiste acties worden gestart om MIND te steunen. Hoewel de meeste evenementen nu even niet door kunnen gaan, kun je nog steeds 'coronaproof' een actie starten! Loop bijvoorbeeld 20 kilometer in het bos, fiets de wereld over op je hometrainer of brei de langste sjawl ooit. 

Hoe help je mensen om je heen?

Regelingen en richtlijnen

Juist nu is jouw steun hard nodig!

Het zijn moeilijke tijden die extra ingrijpend zijn voor mensen die psychisch toch al kwetsbaar zijn. Zorg is afgeschaald, stilgezet of op afstand. Hierdoor zijn er veel mensen die zich meer angstig en depressief voelen of slechter slapen. Wij zetten ons juist nu extra hard in voor deze mensen. Dit doen we doen o.a. door het verruimen van de bereikbaarheid van MIND Korrelatie voor hulpvragen en gerichte voorlichting, tips en adviezen. Deze en al onze andere activiteiten kunnen we alleen uitvoeren met jouw hulp. Elk bedrag helpt! Alvast bedankt.