Steun in coronatijd

infographic_coronavirus(1)

De periode waar we nu in zitten is voor veel mensen stressvol. Als je te maken hebt met psychische klachten kan dit nog eens extra gelden. Misschien heb je meer dan anders last van angst, somberheid of andere klachten, of heb je minder hulp vanwege het coronavirus. Zoek je een antwoord op je vragen, contact, hulp, advies of misschien alleen wat afleiding? Dan zit hier vast iets voor je bij!

Praat erover, juist nu

Ook (juist) nu staan onze collega’s van MIND Korrelatie voor je klaar. Bij hen kun je elke werkdag tussen 9.00 en 18.00 terecht voor hulp en advies, via telefoon (0900-1450), chat, WhatsApp en mail. Voor vragen naar aanleiding van de coronacrisis kun je MIND Korrelatie doordeweeks ook 's avonds bellen.  

Elke middag: livestream MIND

Niemand hoeft er alleen voor te staan. Daarom richten we samen met Out of the Box een virtuele huiskamer in! Vanaf dinsdag 17 maart zijn we elke werkdag tussen 11 en 16 uur (dinsdag de 17e starten we nog om 13 uur, de dagen erna om 11 uur) in de lucht via een livestream, waarin we vragen beantwoorden en gesprekken voeren met ervaringsdeskundigen en experts.

Volg de livestream via het Youtubekanaal van Out of the box TV.

Neem contact op met mensen zoals jij

Via de MIND Connect app kun je in contact komen met gelijkgestemden. Je zoekt op basis van bijvoorbeeld ervaring, leeftijd of interesse naar iemand waar jij contact mee wilt en vervolgens kun je met hem of haar mailen.

Lotgenotencontact

Helpt het jou om te bellen met lotgenoten? Veel van deze landelijke organisaties bieden lotgenotencontact voor mensen met psychische klachten, en hun naasten. 

Bij de Lijm de zorg-Discord kun je chatten met lotgenoten over kunst, entertainment, problatiek, corona en andere thema's, maar je kunt er ook mediteren of meedoen aan de disco mét DJ!

Voor vragen en meldingen

  • Gaat je afspraak met bijvoorbeeld de gemeente of het UWV niet door of loop je tegen andere praktische problemen aan? Bel het Nationale Zorgnummer: (0900) 23 56 780.
  • Als je je zorgen maakt om de veiligheid van iemand of je wilt zelf een melding doen, neem dan contact op met Veilig Thuis.
  • Vind je het lastig om hulp te vragen of wil je juist hulp aanbieden? Probeer het eens via www.wehelpen.nl
  • Ben of ken je iemand met psychische problemen die in een recreatiewoning woont die misschien gesloten wordt? Neem dan contact op met Valente

Initiatieven uit de regio

  • De Stadskamer in Doetinchem heeft 's ochtends van maandag tot vrijdag van 10.00 - 11.00 uur een openluchtinloop met stoelen op 1,5 m afstand en koffie.
  • Vriendendiensten Deventer heeft een besloten Facebookgroep waar iedere dag door een wisselende ‘chef-entertainment’ leuke opdrachten bedacht worden om de dag door te komen.
  • Het TEJO-huis in Goes is er voor jongeren tussen de 10 en 20 jaar en ook nu bereikbaar voor een telefonisch goed gesprek! 
Veel regionale organisaties voor cliënten en naasten zijn ook online en telefonisch bereikbaar. Je vindt ze in de MIND-Atlas.

Nuttige tips

Afleiding

Hoe help je mensen om je heen?

Regelingen en richtlijnen