Steun in coronatijd

infographic_coronavirus(1)

De periode waar we nu in zitten is voor veel mensen stressvol. Als je te maken hebt met psychische klachten kan dit nog eens extra gelden. Misschien heb je meer dan anders last van angstsomberheid of andere klachten, of heb je minder hulp vanwege het coronavirus. Zoek je een antwoord op je vragen, contact, hulp, advies of misschien alleen wat afleiding? Dan zit hier vast iets voor je bij!

Praat erover, juist nu

Ook (juist) nu staan onze collega’s van MIND Korrelatie voor je klaar. Bij hen kun je elke werkdag tussen 9.00 en 22.00 terecht voor hulp en advies, via telefoon (0900-1450), chat, WhatsApp en mail. Voor vragen naar aanleiding van de coronacrisis kun je MIND Korrelatie doordeweeks ook 's avonds bellen.  

Elke middag: livestream MIND

Niemand hoeft er alleen voor te staan. Daarom richtten we samen met Out of the Box een virtuele huiskamer in! Sinds dinsdag 17 maart zijn we elke werkdag tussen 13.00 en 16.00 uur in de lucht via een livestream, waarin we vragen beantwoorden en gesprekken voeren met ervaringsdeskundigen en experts.

Volg de livestream via het Youtubekanaal van Out of the box TV.

Omgaan met psychische klachten

Wil je meer weten over verschillende psychische klachten en zoek je naar tips hoe je hiermee om kunt gaan? Bekijk dan onze flyers over psychische problemen. 

Neem contact op met mensen zoals jij

Via de MIND Connect app kun je in contact komen met gelijkgestemden. Je zoekt op basis van bijvoorbeeld ervaring, leeftijd of interesse naar iemand waar jij contact mee wilt en vervolgens kun je met hem of haar mailen.

Lotgenotencontact

Helpt het jou om te bellen met lotgenoten? Veel van deze landelijke organisaties bieden lotgenotencontact voor mensen met psychische klachten, en hun naasten. 

Bij de Lijm de zorg-Discord kun je chatten met lotgenoten over kunst, entertainment, problatiek, corona en andere thema's, maar je kunt er ook mediteren of meedoen aan de disco mét DJ!

Voor vragen en meldingen

Initiatieven uit de regio

Veel regionale organisaties voor cliënten en naasten zijn ook online en telefonisch bereikbaar. Je vindt ze in de MIND-Atlas.

Nuttige tips

Afleiding

Online hulp

Voor kinderen en jongeren

Hoe help je mensen om je heen?

Regelingen en richtlijnen

Juist nu is jouw steun hard nodig!

Het zijn moeilijke tijden die extra ingrijpend zijn voor mensen die psychisch toch al kwetsbaar zijn. Zorg is afgeschaald, stilgezet of op afstand. Hierdoor zijn er veel mensen die zich meer angstig en depressief voelen of slechter slapen. Wij zetten ons juist nu extra hard in voor deze mensen. Dit doen we doen o.a. door het verruimen van de bereikbaarheid van MIND Korrelatie voor hulpvragen, de bovengenoemde livestream en gerichte voorlichting, tips en adviezen. Deze en al onze andere activiteiten kunnen we alleen uitvoeren met jouw hulp. Elk bedrag helpt! Alvast bedankt.