Een brief - juli 2022

Deze brief heb ik geschreven voor mijn familie en vrienden - en, als jij dit nu leest, ook voor jou. 

 

Juli 2022

Mijn vorige brief is al een tijd geleden. Maar nu is het weer tijd om een nieuwe brief te schrijven.

Na de afgelopen jaren weet ik (eindelijk) wie ik ben en wat ik wil in mijn leven. Natuurlijk weet ik nog niet alles, en net als iedereen zal ik in mijn leven altijd nieuwe dingen blijven ontdekken, maar mijn pad is nu duidelijk voor mij, heel veel duidelijker dan het lange tijd geweest is. En dat geeft rust.

Wat ik wil, is een leven zonder alle lagen van ingewikkeldheid die we er omheen hebben gebouwd. Een eenvoudig leven, een simpel leven, maar ook een rijk en natuurlijk leven. Een leven dat past bij mij – en ik denk bij veel meer, misschien wel bij alle, mensen. En een leven dat bovendien goed is voor de aarde waarop en voor de wereld waarin we leven.

Mijn weg daarnaartoe is enerzijds werken – om op mezelf te kunnen wonen en mezelf te kunnen onderhouden, en om te kunnen reizen en die plek of plekken te gaan ontdekken waar ik dat leven, waar ik mijn leven kan leven.

En mijn weg daarnaartoe is ook om alle gevoelens die ik nu het liefste weg- of onderdruk nog meer en uiteindelijk helemaal toe te laten, omdat ik alleen op die manier echt volledig mezelf kan zijn. Het zijn dingen die allemaal met elkaar samengaan.

Mijn weg is ook schrijven. Het werkt voor mij toch vaak het beste om gedachten en gevoelens op te schrijven en te delen in plaats van erover te praten. Misschien moet ik dan wel wat vaker een brief of een mail schrijven dan één keer per jaar.

AM10.

Connect Portaal

AM10 maakt gebruik van het Connect portaal.

Meld je direct aan om contact op te nemen
Meer ervaringsverhalen