Eenzaamheid door erover te praten

Voor mijn angst en depressie zat ik goed in mijn vel en genoot ik van het leven. Ik ging veel stappen en festivals vond ik echt heel gaaf.  Vorig jaar, toen ik op vakantie was, begon ik mij opeens niet zo oké te voelen. Ik kreeg maar geen berichten van vrienden over hoe mijn vakantie was, niemand stuurde mij een appje etc. Ik vroeg mezelf toen echt af of er iets mis was met mij.

Eenmaal terug van vakantie bleef ik steeds vaker in bed liggen, ik had geen zin meer in dingen en voelde me vaak somber. Toen ik ook nog eens werd afgewezen door een man voor wie ik gevoelens had/heb, stortte ik helemaal in. Ik had gedachten als; niemand vind me leuk, ik ben het niet waard, etc. Ik ben sowieso al nooit iemand geweest die gemakkelijk over gevoelens praat, laat staan om te vertellen over je gevoel als het slecht gaat. Ik heb toen drie vrienden over mijn situatie verteld. Een vriend heeft me heel fijn geholpen met wat ik moest doen (huisarts bellen, afspraak POH, psycholoog uitzoeken enz.). Toen ik mij niet goed voelde, heb ik op advies van die vriend aan meerdere mensen verteld hoe ik mij voelde. Dit alles in de hoop dat ze mij wat meer zouden betrekken in activiteiten en wat appjes zouden sturen. Nu de clue van het verhaal: mijn eenzaamheid is alleen maar veel erger geworden nadat ik het mijn ""vrienden"" heb verteld.   

Ik heb regelmatig aangegeven waar ik behoefte aan heb (af en toe contact, soms wat drinken en soms gewoon even een knuffel). Dit is helaas nooit gebeurd. In de weekenden heb ik eigenlijk nooit wat te doen. Wanneer ik toch een verjaardag of feestje heb, ben ik hier weken van tevoren gespannen over. Als ik op zo'n feestje dan even alleen kom te staan, krijg ik paniekaanvallen en gaat het niet goed met mij. Drie weken geleden heb ik dit ook gekregen. Ik heb nooit een appje gekregen van een 'vriend' hoe het met mij is gegaan na die avond. Ik vind het zo moeilijk dat iedereen mij advies gaf om over mijn depressie en angst te praten, maar dat het vervolgens niks oplevert. Heeft iemand hier misschien tips voor? Doe ik iets verkeerds misschien?

Meer ervaringsverhalen