"Ga je nou alweer vissen?

"Ga je nou alweer vissen? Tja...het geeft me rust in mijn drukke hoofd. Maar je hebt helemaal geen geduld en laat staan dat je je goed kan concentreren....Klopt, maar blijkbaar al turend naar een dobber en zittend aan de waterkant wel..."

Mensen om me heen verklaarden me voor gek. Vissen. Wat is daar nou aan? "Gelukkig dat niet iedereen wil gaan vissen" dacht ik dan. In m'n eentje een mooie plek opzoeken bengt namelijk rust, tegen niemand praten, geen prikkels en als je wilde praten kwam je altijd wel een libelle tegen of een zwaan.

Ik vis al vanaf mijn 4e. Het is met de bekende paplepel ingegoten. Naast dat ik het echt een leuke hobby vind, heeft het me ook veel opgeleverd. Ik ben een ervaringsdeskundige van angst, depressies, overprikkeling en burn out. Mijn hele leven heeft in het teken gestaan van onzekerheid, overleven, vallen en opstaan en verkeerde keuzes maken. En ik was hardleers en eigenwijs zodat het een repeterend verhaal werd.

Jaren heb ik gevochten tegen van alles en nog wat, tientallen therapeuten bezocht, van psychologen tot coaches, van psychiaters tot neurologen, van hypnoses tot mindfulness. Daarnaast heb ik 7 weken intern in een kliniek gezeten. En, dat zal je niet verbazen, alle producten gekocht op internet die maar enigszins iets te maken hadden met 'energie, rust en balans'. Uiteraard heeft alles bij elkaar mij zeker wat opgeleverd en de bekende handvatten gegeven. 

Ik heb veel diagnoses gekregen, maar die van ADD was toch wel degene waar ik mijzelf ook het best in kon vinden (die vond ik "wel meevallen' en kon ik ook wel uitleggen aan de mensen om mij heen).

Naast de "ADD-er" ben ik ook een enthousiast, ondernemend en sportief persoon. Iemand die graag anderen helpt en een prettige gesprekspartner is. En dus: actief hengelsportbeoefenaar! Het vissen geeft me rust, energie, inzichten en doet me 'leven'. Ik kan uren aan de waterkant zitten; soms vang ik iets, soms helemaal niet. Vind ik dat dan erg? Nee, want deze momenten zijn meer dan alleen een vis vangen.

Sinds kort heb ik bovenstaande in mijn eigen programma gegoten onder de naam van Visbuddy.

Connect Portaal

RaymondD maakt gebruik van het Connect portaal.

Meld je direct aan om contact op te nemen
Meer ervaringsverhalen