herstel is het waard

Ik ben Luna, een meisje van 18 jaar oud die al een hele boel heeft meegemaakt. In het verleden heb ik veel nare dingen meegemaakt wat een enorme invloed op mij heeft gehad. Ik zag door de donkere bomen het licht niet meer. Mijn leven was op dat moment zo ontzettend somber en ik wist oprecht niet hoe ik verder moest. Ik werd opgenomen in een gesloten instelling, en ik dacht niet dat ik hier ooit nog uit zou komen. Ik ben van instelling naar instelling geplaatst en mocht niet meer naar huis. Hier was ik op het begin enorm boos en verdrietig om. maar nu achteraf, heb ik er vrede mee gevonden. 

Want ik kan nu zeggen dat ook ik weer licht aan het einde van de tunnel heb gevonden. Dat ik eindelijk weer kan genieten van de dingen die gebeuren in mijn leven. Ik ben weg uit alle instellingen en heb nu een eigen plekje. Hier ben ik zo dankbaar voor. En stiekem ook wel een beetje trots op mezelf. Want iedereen om me heen kan me helpen, me steunen en me liefde geven. maar uiteindelijk was ik degene die hier verandering in moest gaan brengen. Iedereen kon zich voor me intzetten maar ik was degene die het verschil kon maken. En vanaf het moment dat ik dat realiseerde ging het met een stijgende lijn. Slechte dagen mogen ertussen zitten, die horen nou eenmaal ook bij herstel. Maar ook die dagen gaan weer voorbij. En maak er de volgende dag dan weer iets moois van. 

Herstel is niet makkelijk. Het is ontzettend zwaar. Maar geloof me als ik zeg dat voor herstel kiezen het ontzettend waard is. Wat je ook heb meegemaakt, hoe diep je ook in de put zit. Altijd kun je voor herstel kiezen. En het is oke om daar hulp voor te vragen. Want je hoeft het echt niet alleen te doen. 

Ik ben dankbaar dat ik de keuze voor herstel heb gemaakt. Het is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt. Ik kan weer leven, wat ik al die jaren achter gesloten deuren en hoge hekken nooit heb kunnen doen. Ik kan weer genieten, wat ik al die jaren nooit door mijn trauma's hebben kunnen ervaren. Ik kan weer lachen, wat al die jaren onderdrukt werd door mijn verdriet. Maar ik heb geleerd van die jaren, ik heb geleerd van alles wat ik heb meegemaakt. En het heeft me sterker gemaakt. Ik sta nu sterker in mijn schoenen dan dat ik ooit heb gestaan.

En ik wil jullie meegeven, dat jullie het ook kunnen. Als je het echt wil, dan lukt het ook. Als je er maar volledig voor gaat. Want nogmaals, herstel is het zo ontzettend waard.

Meer ervaringsverhalen