Het Angstige Beestje

Het Angstige Beestje

Hallo, voor mijn afstudeerproject van de opleiding St. Joost School of Art en Design ben ik een illustratieve Zine aan het maken genaamd Het Angstige Beestje. 

Het Angstige Beestje is gewijd aan het thema gegeneraliseerde angststoornis (GAS), ook wel de angst- en piekerstoornis genoemd. Dit Afstudeerproject brengt de ervaringen van lotgenoten, feiten en tips van een psycholoog samen en biedt een mix van feitelijke informatie en persoonlijke ervaringen. Door de persoonlijke ervaringen van lotgenoten en mijn perspectief is het een Zine voor en door mensen met gegeneraliseerde angststoornis. Met deze Zine hoop ik meer herkenbaarheid te creëren voor deze angststoornis, dat mijn lotgenoten zich niet zo alleen voelen en meer informatie geven en daarbij verschillende perspectieve bieden om met de angststoornis om te gaan. Deze Zine is dan ook echt iets wat ik in het begin van mijn eigen diagnose had willen hebben om te kunnen doorbladeren. Het angstige beestje heeft 32 pagina`s (Inclusief voor- en achterkant), in kleur en is Nederlandstalig. Dit allemaal, is geïllustreerd in een combinatie van digitale technieken (digitale paper-art) en analoge (linosnede) technieken. 

Ik ben er heel trots op en hoop meer van dit soort projecten uit te gaan brengen in de toekomst, mijn en de ervaringen van mijn lotgenoten te delen in de hoop dat er iemand tussen zit die ik hiermee help. 

Voor Het Angstige Beestje en alle andere afstudeerprojecten hebben we een expositie genaamd: de NOWSHOW, de expositie zal plaatsvinden van donderdag 27 t/m zondag 30 juni. De locatie van de expositie is Parallelweg 21, 5223 AL 's-Hertogenbosch (St. Joost academie). Op deze expositie kun je ook een eigen exemplaar van Het Angstige Beestje kopen, ik hoop jullie hier te zien! Bedankt voor het lezen over mijn project waar ik veel energie, liefde en tijd in heb gestopt!

Meer ervaringsverhalen