NO resign, geef niet op, nooit!

Soms loopt het leven een beetje anders dan je verwacht. Ik was zestien toen ik stiekem aan een vriendinnetje opbiechtte dat ik eigenlijk popzangeres wilde worden. Ik was op kamp in Zuid Frankrijk waar ik niemand kende. Ver weg van mijn eigen omgeving tegen wie ik niet de moed had om te zeggen waar mijn hart vol van was.

Velen jaren, en omwegen later, via Rome, Toulouse en Bordeaux, langs bouwplaatsen, druivengaarden, sales functies en vertaaljobs, langs psychiatrische klinieken, psychiaters, SPV'ers, psychologen en sporttherapeuten, vond ik eindelijk mijn weg naar het licht van dat podium.

“Ik geef je tien procent kans om te slagen”, had de conrector gezegd toen ik terugkeerde naar school om mijn eindexamen te gaan halen, nadat ik drie maanden depressief op bed had gelegen. Ik ben uiteindelijk geslaagd met twee negens op mijn eindlijst. “Je bent binnen twee maanden weer terug”, zeiden vrienden toen ik na dat examen mijn rugzak pakte en op de bonnefooi vertrok. Ik ben tien jaar weggebleven.

Ik beleefde momenten waarop ik weken- en zelfs maandenlang moest worden opgenomen, ontslagen werd en weer terug moest naar de kliniek. Ik vegeteerde als een kasplantje, stond strak van de pillen. Psychiaters en hulpverleners vertelden me: “Je zal nooit beter worden”. Vandaag zijn alle diagnoses geschrapt en leef ik al jaren medicatievrij. Ik ben nooit meer terug gevallen.

Binnenkort draaien we shows in Utrecht en Rotterdam: NOresign, lunatic looking for love. Mijn concept, mijn muziek, mijn stem. Onkruid vergaat niet en bloed kruipt waar het niet gaan kan. “Je kan het niet”, “Het is niet voor jou”, “Het is onmogelijk” is wat ik hoorde. Mijn antwoord: "Fuck it. NO resign – geef niet op. Nooit!"

Muriel is zangeres en producer. In 2018 presenteerde ze haar Franstalige debuutalbum Le Cri de la Nuit. In 2021 kwam NOresign, lunatic looking for love uit, Engelstalige popsongs deze keer. En in 2022 publiceerde ze haar boek “Getuigenis van een gek”, over hoe ze definitief genas van haar waanzin.

Bekijk ook de video op YouTube. 

Connect Portaal

Muriel - Music in Motions maakt gebruik van het Connect portaal.

Meld je direct aan om contact op te nemen
Meer ervaringsverhalen